| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

JĂĄn Oravec: „Mozgalmas ĂŠv vĂĄr PĂĄrkĂĄnyra” PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Streda, 25.februára 2009 - 11:26 hod.

A 2008-as év előkészületinek nevezhető Párkány életében, idén a készülődés gyümölcseit learatván sokkal mozgalmasabb esztendő elé néz a város. „Reméljük, hogy a benyújtott pályázataink sikeresek lesznek, így ismét előre tudunk lépni a város fejlesztésében” – fogalmazott Ján Oravec, polgármester.

Tavaly a Bartók utcai óvoda rekonstrukciójára, valamint a szlovák tannyelvĹą alapiskola bizonyos részeinek a felújítására is pályázatot nyújtottak be. A Fő utca 8. szám alatti épületet (egykori Protex) városi múzeummá, illetve galériává alakítanák, az erre szükséges anyagi háttér biztosítására is projektet dolgoztak ki. „Január másodikán kétszer tizenkét lakás építésére adtunk be pályázatot és finisel a közvilágítás rekonstrukciós projektjének az előkészítése is, ezt február 15-ig kell benyújtani. A felsoroltak komoly pénzösszegeket jelentenek. Ha sikeresek leszünk, majd 3 millió euró nagyságú beruházás valósulhat meg. Az önrészt a város költségvetése tartalmazza, ezt még decemberben hagyta jóvá a képviselő-testület” – fogalmazott Ján Oravec. Ezen kívül kisebb beruházásokat is terveznek 2009-ben: az Ady- és a Széchenyi utcára járda rekonstrukció vár, és az állomáson lévő Sládkovič utca is szebbé válik. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a Duna parti sétány a Kikötő Rt. ígérete szerint közvilágítással, padokkal és szemétkosarakkal is felszerelhető. Mint ismeretes, a vállalat hosszú hónapokon keresztül nem bólintott rá ezen munkálatok elvégzésére. A realizáció az írásos beleegyezés megérkezését követően márciusban kezdődhet el, így legkésőbb a turistaszezonra egy szép, kivilágított sétánnyal büszkélkedhet a város.

Szép
 
Dneťný deň

Piatok, 19.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Jela
Zajtra má meniny: Marcel

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1028
mod_vvisit_counterVčera9323
mod_vvisit_counterTento týŞdeň31597
mod_vvisit_counterTento mesiac137449
mod_vvisit_counterCelkom3606617