| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

A Magyar Suzuki Zrt. kĂśzlemĂŠnye a lĂŠtszĂĄmcsĂśkkentĂŠssel kapcsolatban PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Streda, 17.decembra 2008 - 07:54 hod.
Esztergom, 2008. december 16. – A megváltozott világpiaci helyzet és az értékesítés Európa-szerte tapasztalt drasztikus visszaesése miatt a Magyar Suzuki Zrt. termelését a szĹąkülő gépjármĹąpiachoz igazítva, létszámleépítésre kényszerül. A globális recesszió által előidézett helyzetben a Magyar Suzuki Zrt. döntései elsősorban a vállalat pénzügyi stabilizációjára és a lehető legtöbb munkahely megmentésére irányulnak.

 

A világméretĹą pénzügyi és gazdasági válság, valamint a piaci feltételek romlása következtében a Magyar Suzuki Zrt. értékesítési darabszámai drasztikusan csökkentek, így a kereslethez alkalmazkodva a termelés csökkentése vált szükségessé. A pillanatnyi előrejelzés szerint a jövő évi gyártási terv egyelőre 210 ezer gépkocsi, ez azonban a 2009-es értékesítési eredmények függvényében változhat. A helyzet minél pontosabb értékelése és az optimális döntések meghozatala érdekében a következő hónapokban a Magyar Suzuki Zrt. kiemelt figyelemmel kíséri a piaci fejleményeket, és gyártási tervét havonta felülvizsgálja. 2008. december 8-tól a gyártás visszatért a kétmĹąszakos munkarendhez. Ez egyelőre ideiglenes megoldás, ami az év végi leállásig lesz hatályban. 2009. január 5-étől a klasszikus ötnapos, kétmĹąszakos-kétcsoportos munkarend lép érvénybe. A megváltozott munkarend bevezetésének következtében a vállalat 1200 fős létszámleépítésre kényszerül. 

A Magyar Suzuki Zrt. az elbocsátások feltételrendszerét az Üzemi Tanáccsal egyeztetve alakította ki. A felmondásokkal kapcsolatos információkat a vállalat először azokkal a dolgozókkal osztja meg, akiket az intézkedés érint. Az elbocsátás részletes kritériumrendszeréről a Magyar Suzuki Zrt. kizárólag a belső dolgozói tájékoztatást követően ad ki részletes információkat.

A vállalat, számos más nemzetközi piaci szereplőhöz hasonlóan, nehéz döntések meghozatalára kényszerül. A Magyar Suzuki Zrt. számos olyan változtatás bevezetését tervezi, amelyeknek elsődleges célja a pénzügyi stabilitás fenntartása, illetve minél több munkahely és beszállítói kapcsolat megőrzése. A költségtakarékossági intézkedések további elemeként a vállalat racionalizálja a közlekedésre vonatkozó támogatásait is. Az elmúlt években a Magyar Suzuki Zrt. – saját döntése alapján – hozzájárult a 30 kilométernél távolabbi településekről közlekedő dolgozók munkába jutásához. Tekintettel a kialakult helyzetre, a Magyar Suzuki Zrt. a továbbiakban csak a gyár 30 kilométeres körzetében tudja üzemeltetni buszjáratait. A Magyar Suzuki Zrt szükségesnek tartja, hogy az alábbiakban cáfoljon néhány olyan sajtóban megjelent, megerősítetlen információt, amelyek alaptalanok, és csorbítják a vállalat jó hírét, jóllehet a vállalat és az Üzemi Tanács között december 4-én megkezdett egyeztetések a csoportos leépítésről még folyamatban vannak. Azoknak a munkavállalóknak a száma, akik az Üzemi Tanáccsal folytatott egyeztetés megkezdése óta önként távoztak a vállalattól, összesen kettőszázegy. Ezek a dolgozók 2009. február 18-ig járó átlagos munkabérüket és béren kívüli juttatásaikat kapták meg, továbbá az év végi prémiumot is. A hatályos magyar törvények értelmében a Magyar Suzuki Zrt. az önkéntesen távozók állampolgárságát nem hozza nyilvánosságra. Azok a dolgozók, akik maradni kívánnak, ám a buszjáratok hatósugarának szĹąkítése megnehezíti számukra a munkába járást, az érvényben lévő belső vállalati szabályzatnak megfelelően hozzájárulást kapnak, aminek a segítségével elérhetik a munkásbuszok lakóhelyükhöz legközelebb eső megállóját a 30 kilométeres körön belül. A Magyar Suzuki Zrt. dolgozóit folyamatosan tájékoztatja a változásokról. A közvélemény számára a felmondások részleteinek vállalaton belüli közzétételét követően ad további tájékoztatást. 
 
Dneťný deň

Štvrtok, 18.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Valér
Zajtra má meniny: Jela

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes6992
mod_vvisit_counterVčera7743
mod_vvisit_counterTento týŞdeň28239
mod_vvisit_counterTento mesiac134091
mod_vvisit_counterCelkom3604782