| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Duka ZĂłlyomi ÁrpĂĄd szerint nem kell fĂŠlni az eurĂłtĂłl PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Piatok, 05.decembra 2008 - 15:04 hod.
Duka Zólyomi Árpád az Európai Parlament MKP-s képviselője december első péntekén Párkányban járt. Az Ady Endre Alapiskola kilencedikes diákjai örömmel fogadták a politikust, a találkozó végén számtalan kérdést tettek fel neki. Lapunk az euróról és annak bevezetéséről beszélgetett a képviselővel.

 

- Ha ma megkérdeznénk az embereket arról, hogy a 2009-es évvel kapcsolatosan mitől tartanak a legjobban, tízből nyolcan biztosan az eurót neveznék meg főellenségnek.  

- Pedig nincs mitől félni. Az Európai Unió tagországaként nagyon is előnyös lesz a számunkra, hogy olyan pénznemet fogunk használni, mint amilyet a többi tagország is használ. Sokkal egyszerĹąbb lesz a nemzetközi kereskedelem, a kapcsolattartás. Fontos tényező az is, hogy nem fog változni a pénznem értéke, nem kell tartani az elértéktelenedésétől.

- Az emberek, főleg az idősebb korosztály, mégis retteg.

- Az emberek félnek attól, hogy kevesebb lesz a pénz összege. Ehhez hozzá kell szokni és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az arányok ugyanazok maradnak. Attól is tartanak, hogy nagy volumenĹą áremelkedés következik be. Az áremelkedés viszont már fokozatosan itt van, eljött volna az uniós pénznem bevezetése nélkül is. Szeretnék mindenkit megnyugtatni. Nem kell megriadni, nem lesz katasztrófa. Vigyázni kell arra, hogy az egy eurónak nagyobb lesz az értéke, mint amennyi az egy koronáé volt. Az euró legfontosabb előnye az lesz, hogy elég lesz egy pénztárca is, bárhova is utazunk…

- Tele aprópénzzel…      

- Igen, sok lesz a fémpénz, meg kell becsülni a centeket is. Bízom benne, hogy az idő múlásával, a fiatalabb generáció felnövekedésével már ilyen probléma nem lesz.

- Hogyan lehet megkönnyíteni az elkövetkező hónapokat?  

- Nem jó például sokáig átszámolni az értékeket. Meg kell szokni azt, hogy mennyi pénzem van, és annak hányada az egy eurós vagy a centes. Így ugyanolyan viszonyba kerülhetünk az uniós pénznemmel is, mint amilyenbe a koronával voltunk. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a szlovák korona is csak 1993-tól létezik. Vigyázni kell arra is, hogy a kis értékĹą összeg nem azt jelenti, hogy minden olcsóbb lett. Nagyon oda kell figyelni. Nem érdemes idegesnek lenni, mert úgysem lehet változtatni a helyzeten.  

Szép

 
Dneťný deň

Sobota, 20.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Marcel
Zajtra má meniny: Ervín

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes5233
mod_vvisit_counterVčera10733
mod_vvisit_counterTento týŞdeň46535
mod_vvisit_counterTento mesiac152387
mod_vvisit_counterCelkom3613611