| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

VadaĹĄ si zoberie miliĂłnovĂş pĂ´Ĺžičku PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 3
SlabéVynikajúce 
Piatok, 05.októbra 2012 - 13:47 hod.
obrĂĄzokUĹž aj na jĂşlovom zasadnutĂ­ samosprĂĄvy vyvolalo ohlas, Ĺže sa kĂşpalisko VadaĹĄ chystĂĄ zobraĹĽ pribliĹžne 3 miliĂłnovĂş bankovĂş pĂ´Ĺžičku na vĂ˝stavbu luxusnĂ˝ch bungalovov. TĂ˝m, Ĺže poslaneckĂ˝ zbor rozhodol o bezplatnom prevode mestskĂŠho pozemku a majetku v prospech VadaĹĄu, a zvýťili takto stav jeho kapitĂĄlu, posilnili jeho ĂşverovĂş spĂ´sobilosĹĽ a vytvorili vhodnĂş hospodĂĄrsku bĂĄzu aj k reorganizĂĄcii a reĹĄtrukturalizĂĄcii doterajĹĄĂ­ch Ăşverov. DozornĂĄ rada VadaĹĄu a taktieĹž primĂĄtor povaĹžuje prevod mestskĂŠho pozemku a majetku za mĂşdre, podloĹženĂŠ hospodĂĄrske rozhodnutie. ZoltĂĄn Csepregi naprĂ­klad vysvetlil, Ĺže reĹĄtrukturalizovanĂ­m Ăşverov iba na ich ĹĽarche  mĂ´Ĺže firma usporiĹĽ pribliĹžne 200 tisĂ­c eur.  
Naopak,  viacerĂ˝m  poslancom je celkovĂĄ  suma pĂ´Ĺžičky privysokĂĄ . LĂĄszlĂł Szigeti, predseda finančnej komisie si naprĂ­klad myslĂ­, vzhÄžadom k tomu, Ĺže s luxusnĂ˝mi apartmĂĄnmi sa eĹĄte VadaĹĄ nestane celoročnĂ˝m rekreačnĂ˝m strediskom, sa jednĂĄ o veÄžmi vĂĄĹžnu sumu. AvĹĄak PrimĂĄtor JĂĄn Oravec  koncipoval, bungalovy dokončenĂŠ na jar budĂşceho roku znamenajĂş komfortnĂ˝ stupeň vyĹĄĹĄej kvality, ich hospodĂĄrnosĹĽ je istĂĄ, a do nich investovanĂŠ peniaze sa navrĂĄtia. UĹž teraz si  viacerĂ­ nĂĄročnejĹĄĂ­ hostia dopredu obsadili vytvĂĄrajĂşce sa  apartmĂĄny. Aj podÄža Endre Hogenbucha, riaditeÄža VadaĹĄu  je vĂ˝stavba bungalovov dobrĂ˝m krokom.  
Suma ozaj nie je malĂĄ, hovorĂ­me o 3 miliĂłnoch, a to tak, Ĺže si na tento cieÄž zoberieme 2,5 miliĂłnovĂş pĂ´Ĺžičku, a VadaĹĄ z vlastnĂ˝ch prostriedkov prispeje 500 tisĂ­covou sumou. Ale my, ktorĂ­ pracujeme vo VadaĹĄi, vieme, Ĺže súčasnĂŠ ubytovacie priestory sĂş zastaralĂŠ, a čoraz ĹĽaŞťie predateÄžnĂŠ. Pritom sa jednĂĄ o ubytovania na najlepĹĄom mieste, dopyt po nich je veÄžmi veÄžkĂ˝. HlavnĂ˝m dĂ´kazom toho je, Ĺže začiatkom jĂşla, keď sme na dvoch banneroch inzerovali novĂŠ apartmĂĄny, v predznačenĂ­ a zvĂ˝hodnenou cenou, - mimo hlavnej sezĂłny, čo sme eĹĄte ani nepredĂĄvali - , vĹĄetky týŞdne sme  uĹž teraz predali na sto percent . Na tieto ubytovania, na 10-20 metrov od bazĂŠnov je veÄžmi veÄžkĂ˝ nĂĄrok. Netreba zabudnúż, Ĺže apartmĂĄny budĂş postavenĂŠ v trojhviezdičkovej kvalite, ale budeme ich ponĂşkaĹĽ v súčasnĂ˝ch  cenĂĄch. Na ich vĂ˝stavbu vynaloĹženĂŠ nĂĄklady sa teda v kaĹždom prĂ­pade vrĂĄtia a tĂ˝m aj celkovĂŠ nĂĄklady vynaloĹženĂŠ na projekt. NavyĹĄe stojĂ­ na tom VadaĹĄ finančne dobre, mĂ´Ĺžeme si dovoliĹĽ tĂşto investĂ­ciu, v Ĺžiadnom prĂ­pade to neohrozuje hospodĂĄrenie – vysvetlil pre nĂĄĹĄ mesačnĂ­k riaditeÄž VadaĹĄu.
Nové luxusné bungalovy začne Vadaš stavať na jeseň toho roku, do apríla budúceho roka musia byť hotové. Podľa riaditeľa používajú takú modernú technológiu, ktorá je nezávislá od počasia, nebude premokanie, rozmrznutie, plesnivenie. Vadaš si dá vybudovať 11 luxusných bungalovov, jedná sa o 5,6,7 apartmanových budov.
-buch-
Preklad: gp
 
Dneťný deň

Piatok, 19.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Jela
Zajtra má meniny: Marcel

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes5669
mod_vvisit_counterVčera9323
mod_vvisit_counterTento týŞdeň36238
mod_vvisit_counterTento mesiac142090
mod_vvisit_counterCelkom3608792