| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu

cURL error 35: SSL connect error

Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

A berlini francia hídőr PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Pondelok, 03.septembra 2012 - 12:31 hod.
Július elején érkezett és szeptember végén távozik. Csupán három hónap. De addig is alkot, tevékenykedik, kapcsolatokat teremt, „hídőrködik” – teszi a dolgát. Franciaországban született, Berlinben él és mindenfelé dolgozik. 1997-ben diplomázott a düsseldorfi képzőművészeti akadémián. Egyéni és csoportos kiállításai mellett számos, rangos szakmai díjnak is boldog tulajdonosa. 2006-tól rendszeresen tart workshopokat középiskolásoknak. Készít szobrokat, különféle objektumokat és helyspecifikus munkákat, videót, performancet és fotókat. Ő a 23. hídőr, Sandra Riche. - A számomra kijelölt út nem más, mint egy egzisztenciális küldetés, amely lehet művészet vagy bármi más, ami értelmet ad az életnek. Az identitás, a saját identitás keresése mindig viszonyban áll a külső társadalommal, melyet szabályok, előítéletek és tabuk béklyóznak. Ez a történet a másikhoz kötődő kapcsolatról is szól, ahol a csábítás a lehetetlenség utóízével párosul. A kommunikációs hajlamnak azonban soha nem szabad megtorpannia sem a közösség, sem az egyén irányába. Nálam a többértelműség a lényeg. Én a művészetben a tudatos kétértelműségre törekszem, amely az érzékiségre és a játékosságra hivatkozik az erotika elemeivel vegyítve. Az én munkáimat valamiféle meseműfajhoz hasonlítanám, ahol az egymás után sorakozó ablakok kitárásával előbújik egy „régi ruhadarab”. Szeretek mesélni az ismeretlenről, a tudattalanról, valamint a mindennapi életről. Ezek a történetek emlékeztetnek az élet tragikomikus oldalára, a létezésre. Ezek a mesék nem végződnek mindig szelíden. Az én felfogásomban nem léteznek olyan dolgok, mint az ártatlanság, vagy a véletlen. Az első látásra jelentéktelen anekdota vagy személyes történet mind a művész élettapasztalatát gazdagítja, melyet a későbbiekben ösztönösen vagy tudatosan felhasznál a munkája során.
Sandra Riche sokrétű munkásságát híven tükrözik a nemzetközi porondon megszerzett díjai. Franciaországtól kezdve Németországon, Svájcon és Belgiumon át egész Magyarországig (MűvészetMalom, Szentendre) láthatták alkotásait csoportos kiállítások keretében. Egyéni kiállításai színhelyeit olyan városok fémjelzik, mint Berlin, Pforzheim, Basel, Zürich, München, Frankfurt, Weimar, vagy a legutóbb Lübeck. Tervei közt szerepel, hogy szolgálati ideje vége felé Párkányban is bemutatkozzon a nagyközönségnek, a gimnáziumban pedig workshopot tartson a diákoknak. Októbertől aztán ismét várja őt választott hazája, Németország.
Juhász Gyula
 
Dnešný deň

Streda, 05.augusta 2020
as: hodn

Dnes m meniny: Hortenzia
Zajtra m meniny: Jozefna

Kalendár udalostí
« < Jl 2020 > »
N P U S P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
« < August 2020 > »
N P U S P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týždeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1