| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Megújult a galéria PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
tvrtok, 02.augusta 2012 - 13:09 hod.
obrázokJúlius elején nyílt meg Barta Gyula kiállítása a párkányi Barta Gyula Galériában. A tárlatot felújított terem várta. Halasi Tibor, a galériát is működtető művelődési központ igazgatója lapunknak elmondta, a rekonstrukcióra több okból volt szükség. Az állmennyezet által lecsökkent a magas beltér, ami optikailag előnyösebbé tette a kiállítótermet. Nem mellesleg, mindez a fűtésszámlán is látszódni fog. A mennyezet többször beázott és a foltok eltüntetésén a festés nem segített. A világítás is elavult volt, így azt is lecseréltették. A galéria számára jelentős változás, hogy klíma került a helységbe. „Néhány festő eddig azért nem jött Párkányba kiállítani, mert nem tudtuk biztosítani a teremben a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat. Főleg az olajfestmények esetén volt ez így. Remélem, ezzel megoldódik ez a probléma is” – mondta Halasi Tibor, majd megjegyezte: a jövő évi költségvetésbe az ablakok cseréjét szeretnék beépíteni. A felújítást a kultúrház önerőből fedezte, a költségek több mint 4000 euróra rúgtak. Barta Gyula tárlata augusztus végéig látható a galériában. A nyári időpont oka az, hogy a Párkányba látogató turisták megismerkedhessenek régiónk egyik nevezetes festőjével.
K.-Szép
 
Dnešný deň

Utorok, 23.jla 2019
as: hodn

Dnes m meniny: Oga
Zajtra m meniny: Vladimr

Kalendár udalostí
« < Jl 2019 > »
N P U S P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1896
mod_vvisit_counterVčera2798
mod_vvisit_counterTento týždeň4694
mod_vvisit_counterTento mesiac64241
mod_vvisit_counterCelkom2709538