| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
ZahraniÄie - Külföld
Prechod na Euro
Å port - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické Älánky uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v Äastiach tieto Älánky uverejniÅ¥ v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiÅ¥ s komerÄným úÄelom tieto Älánky na ÄalÅ¡ie spracovanie, alebo uložiÅ¥ Älánky v poÄítaÄoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ÄalÅ¡ie použitie Älánkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

CsÅ‘cserék PDF Tlaèi E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Utorok, 26.júna 2012 - 08:46 hod.
Június elején az Enerbyt vállalat elkezdte a földalatti hővezetékek cseréjének első szakaszát. A szóban forgó csövek 40 évesek, az utóbbi időben gyakran törtek, okozva kellemetlenséget a melegvíz- és hőszolgáltatásban, nem beszélve a csőtöréssel kapcsolatos jelentős kiadásokról. A munkálatok miatt néhány napra szünetelni fog a melegvíz-ellátás


Az ez évi cserék a következő utcák környékén zajlanak majd: Jesensky utca, Szövetkezeti sor, Gesztenye-, Sport-, Kertész-, Bartók-, Vörösmarty-, Smetana utca. A cserék folyamán hőszigetelt acél- és műanyagcsöveket tesznek a földbe, amelyek hőszigetelő képessége világszínvonalú. „Ezen cserével sok energiát spórolhatunk meg és hosszútávon az így megspórolt kiadások csökkenteni fogják a hőenergiaárak emelkedésének mértékét“ – szögezte le Szórád György, a vállalat ügyvezetője.
Magáról a munkafolyamatról megtudtuk, hogy több részből áll: az ásási munkákat a kanálisok nyitása követi, majd provizórikus vezetékeket készítene, kiszedik a régi csöveket, melyek helyére újak kerülnek. A nyomáspróbák és a röntgenezés sikeressége után történik az új csövek üzembe helyezése, a kiásott árkok betemetése és a parkosítás. Minden egyes munkafolyamat sok más körülmény függvénye, ilyenek a be nem rajzolt vezetéket, melyek visszavetik a tempót, és az időjárás is közbeszólhat. A munkát úgy ütemezték, hogy minél rövidebb időre szüneteljen a melegvíz-szolgáltatás. Terveik szerint egy lakás sem lesz két napnál (némely szakaszon kétszer két napnál) tovább meleg víz nélkül. „Minden kiesésről időben értesítjük az egyes lakóházakat. Kérünk mindenkit, hogy a balesetek megelőzése érdekében fokozottan ügyeljen maga és gyerekei biztonságára“ – fűzte hozzá Szórád György.
Elsőként a képen jelölt POS II szakaszt újították fel, június közepén a III. térség, tehát a Bartók, Smetana, Vörösmarty következett, a munkák itt július végéig tartanak. A további területek cseréje júliusban kezdődik és augusztusban fejeződik be.


 

 
Dnešný deň

Piatok, 19.apríla 2024
Èas: hodín

Dnes má meniny: Jela
Zajtra má meniny: Marcel

Kalendár udalostí
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
OÄakávané udalosti
Najnovšie správy
NajÄítanejÅ¡ie správy
Vyhľadávanie
  HľadaÅ¥ na stránke
Prihláste sa
PoÄasie

In-poÄasie
Anketa
Kam sa chystáte tento rok na dovolenku?
 
Kurzový lístok
PoÄítadlo návÅ¡tev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1517
mod_vvisit_counterVÄera9323
mod_vvisit_counterTento týždeň32086
mod_vvisit_counterTento mesiac137938
mod_vvisit_counterCelkom3606622