| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Kiváló sporteredmények a párkányi gyermekotthonban PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 1
SlabVynikajce 
Utorok, 26.jna 2012 - 08:27 hod.

Országos és nemzetközi viszonylatban újra élvonalban a párkányi gyermekotthon sportolói.

Áprilisban, Holičon rendezték meg a nyugat-szlovákiai kerület asztali tenisz bajnokságát, ahol 9 gyermekotthon vett részt. A párkányiakat Rigó Tímea és Kardos Dávid képviselte. Tímea kiharcolta az országos versenyen való részvételt, ahol kitűnő játékával, maga mögött hagyva ellenfeleit, az 1. helyen végzett, és így képviselhette hazánkat a nemzetközi sportjátékokon Csehországban.
Májusban, szintén Holičon rendezték meg a nyugat-szlovákiai kerületi atlétika és labdajátékokat 12 gyermekotthon részvételével. Párkányból 7 sportoló képviselte otthonukat, akik közül 5-en (Kardos Daniel távolugrás, Buda Ferenc és Buda Iveta magasugrás, Kurina Tibor és Rigó Tímea súlylökés) harcolták ki az országos döntőbe jutást.
A trencséni országos döntőkön a versenyzőket megtisztelte jelenlétével Ján Richter, szociális és munkaügy miniszter, aki saját kezűleg adta át az érmeket és a díjakat a versenyzőknek, köztük az 5 párkányi sportolónak, akik eredményeikkel és helyezéseikkel a nemzeti válogatottba nyertek meghívást. Így kiutazhattak a FICE (Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége) által szervezett 23. Nemzetközi Atlétika és Labdajátékokra, amely Csehországban került megrendezésre.
A nemzeti válogatott tagjai Trencsénben találkoztak, ahol kiválasztott edzőik összhangba hozták a csapatokat és kijavították az estleges technikai hiányosságokat. Maguk a sportjátékok egy multifunkcionális pályán zajlottak, ahol nemzeti válogatottunkon kívül a házigazda Csehország, továbbá Magyarország és Lengyelország vett részt. A játékok izgalmas sportszellemben zajlottak, főleg a két rivális, a cseh és szlovák válogatott között. Az elért helyezéseket pontozták, és a két rivális atlétikában és a labdajátékokban szinte egyforma pontokat ért el, azonban az asztali teniszben Csehország meglepte Szlovákiát kitűnő pingpongistáival és megnyerte a 23. Nemzetközi Sportjátékokat Szlovákia, Magyarország és Lengyelország előtt. A párkányi sportolók eredményei: Kurina Tibor 1.hely súlylökés, Buda Iveta és Buda Ferenc 4.hely magasugrás, Rigó Tímea 3. hely asztali tenisz és Kardos Dániel 5.hely távolugrás.
Gratulálunk az elért szép sportsikerekhez, és nagyon jó érzés, hogy a magyar nemzetiségű és a magyarul beszélő gyerekeink büszkén viselték a szlovák nemzeti mezt és mindent megtettek azért, hogy hazánk nemzetközi szinten a legjobb eredményeket érje el. Köszönet Ing. J. Papšo igazgatónak, aki támogatja a gyerekek sporttevékenységét és Hajtman M. nevelőnek, aki már hosszú évek során, szakszerűen készíti fel a gyerekeket a versenyekre.

Hajtman Marian

 
Dnešný deň

Nedea, 08.decembra 2019
as: hodn

Dnes m meniny: Marna
Zajtra m meniny: Izabela

Kalendár udalostí
« < December 2019 > »
N P U S P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1074
mod_vvisit_counterVčera2632
mod_vvisit_counterTento týždeň18624
mod_vvisit_counterTento mesiac18624
mod_vvisit_counterCelkom3038127