| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

SprĂĄvy z Enerbytu PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Štvrtok, 03.mája 2012 - 14:50 hod.
obrĂĄzok

Enerbyt s.r.o. prechádza zmenami v organizácii práce a v organizačnej štruktúre. Vďaka novému, už aj schválenému, organizačnému poriadku je práca spoločnosti organizovanejšia a priehľadnejšia. Za účelom zvýšenia efektívnosti firma vykonáva práce už aj mimo Štúrova, v súčasnosti napr. pracujú v Komárne. Okrem toho ponúkajú na prenájom svoje nevyužité nehnuteľnosti.

 

Riaditeľ firmy Juraj Szórád pre naše noviny povedal, že firma doteraz nemala použiteľný štatút, z toho dôvodu nebol presne určený vnútorný systém riadenia a zodpovednosti. Dokument okrem iného určuje, aké úlohy majú jednotlivé úseky a za čo a v akej miere sú zodpovední jednotliví vedúci úsekov.
„Do organizačného poriadku sa dostal aj ročný plán, ktorý určuje aj dobu vykonania tých činností, ktoré sú dané zákonom, predpismi alebo si to vyžadujú záujmy firmy. Bez plánovania boli činnosti často chaotické“ - dozvedeli sme od riaditeľa, ktorý zároveň dodal, že tohto roku vypracujú aj podnikateľský plán, v ktorom sa snažia zbaviť nepotrebných objektov a neefektívnych činností. Okrem toho zavadzajú nový, prehľadný systém sledovania činností oddelení, ktorý reálne ukáže hospodárske výsledky jednotlivých oddelení.
„Dávno bolo každému jasné, že firmu je potrebné prispôsobiť meniacim sa požiadavkám trhu. Z hľadiska efektivity a hospodárskych úspechov sa ukazovali dve možnosti: prepustiť ľudí alebo zabezpečiť dostatočné množstvo takej práce, ktorá zabezpečí rentabilitu úsekov a tým aj celú firmu. Znižovanie počtov je v súčasnosti moderným a jednoduchým riešením, avšak my ako spoločnosť, v majetku mesta musíme sledovať aj záujmy mesta. Znížili sme počet ľudí tam, kde ich bolo zbytočne veľa a zvýšime počet tam, kde im vieme dať prácu“ - povedal ohľadne reorganizácie Juraj Szórád. Ďalej sme sa dozvedeli, že údržbársky úsek už nevykonáva len údržbárske práce, ale už roky vykonávajú výmeny vodovodných a kanalizačných vedení v obytných domoch a pracujú s azbestom. Tohto roku po prvýkrát sa podarilo presadiť na vonkajšom trhu a pracujú na jednej stavbe v Komárne, zároveň tohtoročné výmeny tepelných rozvodov by chceli riešiť už vlastnými silami. Taktiež vlani investovali prvýkrát mimo Štúrova. V bývalých nánanských kasárňach postavili dve nové kotolne, ktoré sú už od decembra v prevádzke. V súčasnosti rokujú o stavbe a prevádzke kotolne v jednom školskom zariadení tiež mimo mesta. Prebieha aj príprava štúdia rekonštrukcie budovy obvodného úradu. Vlani z vlastných zdrojov a s vlastnými kapacitami zrekonštruovali výmenník tepla v Šport hoteli a položili nové potrubie na zavedenie tepla do športovej haly. Tým umožnili jeho prevádzku aj v zimných mesiacoch. O spravovaní mestských nehnuteľností vypracovali obšírnu správu pre mestské zastupiteľstvo a ďalej pracujú na jeho pokračovaní na pláne spravovania týchto nehnuteľností. Cieľom je znížiť náklady na ich prevádzku a údržbu (jedná sa napr. o škôlky, domov dôchodcov), výnosom by bola ich postupná oprava.
Enerbyt ponúka viac svojich miestností do prenåjmu podnikateĞom a fyzickým osobåm. Z týchto peňazí by chceli zrekonťtruovaż budovy výmenníkov tepla.
Testujú vlastný elektronický systÊm, ktorý zjednoduťí, sprehĞadní stav spracovania chybných hlåsení od vlastníkov bytov, ktorým zåroveň umoŞní aj sledovanie pråc, ako aj dåva presný prehĞad o vyuŞití prostriedkov z fondu opråv.

Preklad: gp

 

 
Dneťný deň

Streda, 24.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Juraj
Zajtra má meniny: Marek

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
Anketa
Kam sa chystĂĄte tento rok na dovolenku?
 
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes5369
mod_vvisit_counterVčera9352
mod_vvisit_counterTento týŞdeň22133
mod_vvisit_counterTento mesiac187152
mod_vvisit_counterCelkom3631423