| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

HĂ­rek az Enerbyt hĂĄza tĂĄjĂĄrĂłl PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Štvrtok, 03.mája 2012 - 14:49 hod.
obrázokSzervezeti struktúrát váltott az Enerbyt lakáskezelő vállalat. Egy új alapszabályzatnak köszönhetően átláthatóbbá, szervezettebbé vált a cég munkája, s éves, valamint gazdasági tervek is kidolgozásra kerültek. A vállalat már nemcsak Párkányban vállal feladatokat, jelenleg például Komáromban is dolgoznak, ezen kívül pedig a nem használt ingatlanjaikat bérbe kínálják.
Szórád György, a vállalat vezetője lapunknak elmondta, cégük eddig nem rendelkezett használható alapszabályzattal, tehát nem voltak maghatározva a feladatok, az, hogy mely részleg, miért felelős, mi a munkája, holott ezen kellene alapulnia a cég egész munkaszervezésének. „A szabályzatot kidolgoztam, a tulajdonos, tehát a város képviseletében a polgármester jóváhagyta azt. A dokumentum többek között megszabja, hogy mely részlegeknek mi a feladata, miért és milyen mértékben felelősek a részlegvezetők. Bekerült a szabályzatba az éves terv is, amely meghatározza azon tevékenységek elkészítésének az idejét, amelyet a törvények, előírások és a cég érdekei megkívánnak. Eddig, a dokumentum híján, a feladatok teljesítése sokszor kaotikusan, időzavarban zajlott“ – tudtuk meg a cég vezetőjétől, aki megjegyezte, ebben az évben vállalkozói tervet is készítenek. Ezen kívül, havi szinten gazdasági kimutatásokat dolgoznak ki, melyek reális képet adnak arról, milyenek az egyes részlegek gazdasági eredményei.
„Ezen tervek és a szabályzat készítésénél világossá vált, hogy át kell szervezni a struktúránkat. Az effektivitás és gazdasági sikeresség érdekében két lehetőség mutatkozott, elbocsátani embereket, vagy a meglévőknek biztosítani annyi és olyan munkát, amely rentábilissá teszi az egyes részlegeket, így az egész céget. A leépítés a legegyszerűbb megoldás. Mi inkább az átszervezést választottuk“ – mondta el az átszervezéssel kapcsolatosan Szórád.
Mint megtudtuk, a karbantartĂĄsi rĂŠszleg mĂĄr nem csak karbantartĂĄsi munkĂĄt vĂŠgez. MĂĄr ĂŠvek Ăłta vĂ­zvezetĂŠk ĂŠs csatornahĂĄlĂłzat cserĂŠket csinĂĄlnak a lakĂłhĂĄzakban. Az idĂŠn előszĂśr kĂźlső ĂŠpĂ­tkezĂŠsen, KomĂĄromban is dolgoznak, ĂŠs az idei csőcserĂŠket nagy rĂŠszben sajĂĄt kapacitĂĄsukkal szeretnĂŠk megoldani. Tavaly előszĂśr invesztĂĄltak PĂĄrkĂĄnyon kĂ­vĂźl. A nĂĄnai kaszĂĄrnya terĂźletĂŠn mĹąkĂśdő lĂŠtesĂ­tmĂŠnyben ĂŠpĂ­tettek kazĂĄnhĂĄzakat, ahol az Enerbyt szolgĂĄltatja a hőt. Jelenleg egy iskolai kazĂĄnhĂĄz ĂŠpĂ­tĂŠsĂŠről ĂŠs mĹąkĂśdtetĂŠsĂŠről tĂĄrgyalnak. Folyamatban van a kĂśrzeti hivatal ĂŠpĂźletĂŠnek a felĂşjĂ­tĂĄsĂĄra kĂŠrt tanulmĂĄny elkĂŠszĂ­tĂŠse is. Tavaly ĂśnkĂśltsĂŠgen ĂĄtĂŠpĂ­tettĂŠk a Sporthotelben lĂŠvő hőcserĂŠlőt ĂŠs Ăşj hővezetĂŠkeket is kiĂŠpĂ­tettek, ezzel lehetővĂŠ tĂŠve a sportcsarnok tĂŠli ĂźzemelĂŠsĂŠt, mely tĂśbb ĂŠve zĂĄrva tartott a leghidegebb hĂłnapban.  
Az Enerbyt vezetése a kezelése alatt lévő városi ingatlanokról átfogó anyagot dolgozott ki a képviselő testület számára, melynek folytatásaként városi ingatlankezelési terven dolgoznak. Ennek célja az, hogy csökkentsék az ingatlanok (például a nyugdíjas otthon, az óvodák) működtetésének és karbantartásának a költségeit, melynek hozadékaként fokozatosan javíthatnának az állagukon.
Az Enerbyt több helységüket bérbe kínálja a vállalkozóknak, magánembereknek. Az ebből befolyt pénzből szeretnék felújítani a hőcserélő állomásaik épületeit. Jelenleg egy saját fejlesztésű elektronikus rendszert is tesztelnek, mely átláthatóbbá tenné az összes hibajelentést a lakók részéről, valamint az elvégzett munkákat is. Ezáltal a lakók is pontosan nyomon tudnák követni azt, hogy mire költötték el a pénzüket, és a cég is jobban szemmel tudná tartani az elvégzett munkát.
 
Dneťný deň

Piatok, 26.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Jaroslava
Zajtra má meniny: Jaroslav

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
« < Máj 2024 > »
N P U S Š P S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1529
mod_vvisit_counterVčera14420
mod_vvisit_counterTento týŞdeň43295
mod_vvisit_counterTento mesiac208314
mod_vvisit_counterCelkom3642007