| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

ČitateÄžskĂ˝ list: VĂĄĹženĂ­ psíčkĂĄri! PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Štvrtok, 03.mája 2012 - 14:48 hod.
obrĂĄzokZdĂĄ sa, Ĺže mnoĹžstvom rastie VaĹĄa sila. UĹž pomaly budĂş čudĂĄci tĂ­, ktorĂ­ nemajĂş ďalĹĄieho „člena rodiny“ – psa a nĂĄleĹžite nevedĂş zĂĄpalistĂŠ debaty na tĂŠmu pes a jeho potreby.  ChĂĄpem, Ĺže kaĹždĂĄ doba prinĂĄĹĄa do nĂĄĹĄho Ĺživota plusy, mĂ­nusy, svoje mĂłdne trendy a choroby. Ja VĂĄm neberiem tie plusy. Aspoň ktosi VĂĄs radostne vĂ­ta, keď prĂ­dete domov. NeodvrĂĄva VĂĄm, ÄžahĹĄie sa vychovĂĄva, poslĂşchne. V podstate nechce od VĂĄs nič, a aj keď vyrastie, ostane pri VĂĄs. Je vďačnĂ˝ za kaĹždĂŠ pohladenie. MĂĄte sa prečo obliecĹĽ a vyjsĹĽ na čerstvĂ˝ vzduch, prinĂşti VĂĄs hĂ˝baĹĽ sa. Asi ĹĽaĹžko pochopĂ­te, Ĺže VĂĄĹĄho Rikiho, Piciho alebo Muciho sa mĂ´Ĺže niekto bĂĄĹĽ. MĂĄm panickĂ˝ strach zo psov. Psa zbadĂĄm, aj keď sa mihne v diaÄžke. Som schopnĂĄ vyhnúż sa tĂşlajĂşcemu sa psovi cez ďalĹĄie ulice. Často neĂşspeĹĄne. A nastupuje strach. Človek sa rozklepe, ĹĽaĹžko sa mu dĂ˝cha a dostavĂ­ sa panika. VĹždy si opakujem, „budem sa tvĂĄriĹĽ, Ĺže som si toho milĂŠho tvora ani nevĹĄimla, Ĺže prechĂĄdzam len okolo a nič sa mi nemĂ´Ĺže stať“. Verte mi, nepomĂĄha to! Na mňa nevykrikujte: „Nebojte sa, nehryzie!“. Pre mňa je to zviera, mäsoĹžravec (aj keď VĂĄĹĄ papĂĄ granule), strĂĄĹžca, ĂştočnĂ­k a nevypočítateÄžnĂ˝ tvor. A preto nechĂĄpem, prečo Vy potláčate moje prĂĄvo na slobodnĂ˝ pohyb po uliciach, prečo ma obĹĽaĹžujete svojou zĂĄÄžubou! NechĂĄpem, ako mĂ´Ĺžete potrebu, ktorĂş vykonal VĂĄĹĄ pes, nechaĹĽ bez povĹĄimnutia. Ako nechĂĄpete, Ĺže niekto si ĹželĂĄ maĹĽ čistĂŠ mesto a nie poobsieranĂŠ. KtorĂ˝ člen VaĹĄej rodiny si vykonĂĄva potrebu na ulici alebo trĂĄvniku? Ĺ˝e ste sluĹĄnĂ­ Äžudia? Ale veď psa povaĹžujete za člena rodiny. MoĹžno patrĂ­te k tĂ˝m, čo nezahodia na ulici papier, lebo to do VĂĄs vĹĄtepili, Ĺže sa to nepatrĂ­. Ale pokojne nechĂĄte kĂ´pky na trĂĄvniku, na chodnĂ­ku a dobre Ĺže si to nepoznamenĂĄte do kalendĂĄra ako Ăşspech VĂĄĹĄho miláčika. Nechcem tu vyĹĽahovaĹĽ paragrafy, len VĂĄs poĹžiadaĹĽ. Doprajte mi, aby som si mohla uplatňovaĹĽ prĂĄvo slobodne, bez obĹĽaĹžovania VaĹĄich miláčikov, prejsĹĽ po meste.
M. KuĹželovĂĄ 
 
Dneťný deň

Štvrtok, 18.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Valér
Zajtra má meniny: Jela

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
Anketa
Kam sa chystĂĄte tento rok na dovolenku?
 
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2229
mod_vvisit_counterVčera7743
mod_vvisit_counterTento týŞdeň23475
mod_vvisit_counterTento mesiac129327
mod_vvisit_counterCelkom3602442