| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

100 éve történt – 2012 PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
tvrtok, 03.mja 2012 - 14:33 hod.
Január 10 – Bitter Ferenc és Kovács József a Nagyvendéglőben összeverekedett, majd kölcsönösen beverték egymás házának ablakait.
Február 15 – Arnold kereskedő a csintalankodó Kond Antal tanoncot kétszer pofonvágta, majd a kutyáját is ráuszította. A kutya komolyabb természetű harapást ejtett a fiún.
Február 18 – a római-katolikus Legényegylet a Nagyvendéglő dísztermében saját házalapja javára színielőadással (Szigligeti Ede: A szokott katona) egybekötött zártkörű táncestélyt rendezett.
Február 25 – Hajnalban a Lévára induló személyvonat halálra gázolta Puksa Lajosné nánai lakost, aki a síneken keresztül rövidítette az útját Nánára.
Március 6 – Bognár Vince 50 korona értékű halat lopott Tóth András és Benke János halászok zárt hajójából.
Március 10 – Hidvégi Ernő vándor színtársulata megkezdte előadásait a Nagyvendéglő dísztermében. A társulat március 23-ig szerepelt Párkányban, többek között A papa, A kísértetek, Az államtitkár úr, A kard becsülete és A csitri című darabokkal.
Május 28 – Összeomlott egy épülő ház és maga alá temette Meszes Imre kőművest és két segédjét, Kovács Jánost és Kovács Sándort. A kőművest életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a két segéd szörnyethalt.
Június 14 – Bernát József piarista tanár, újmisés, első szentmiséje volt a párkányi templomban.
Július 12 – Satz Ödön és Wilhelm N., keményítőgyári hivatalnokok csónakja a hajókikötőnél felborult. A vízből Molnár József kikötői alkalmazott mentette ki őket.
Július 16 – A Krekó-féle vendéglő előtt Krizsán Ferenc , Tóth Béla, Bognár Albert, Kósa Vince és Kómár József rátámadtak Halász Józsefre és bár az megpróbált elfutni, agyba-főbe verték.
Július 31 – A 13 éves Héder Ernő belefulladt a Dunába.
Szeptember 12 – Előző éjjel ismeretlen betörők álkulccsal felnyitották Eggenhoffer Ferenc fűszerüzletét és onnan 2400 korona készpénzt elraboltak.
Szeptember 20 – Benke Vince és Galgóczi Lajos éjfél felé szórakozásból megverték Szalma Ernőt.
Október 10 – Betörők falbontással akartak betörni Frommer Ármin fűszerkereskedésébe, de oly nagy zajt csaptak, hogy jobbnak láttak kereket oldani.
Október 21 – A Simon - Júda vásár kezdete. Esett az eső.
November 18 - Keresztes András este 6 óra tájban a vasútállomásnál 2 métermázsa kőszenet pakolt fel a kocsijára. A vasút alkalmazottjai lefülelték a tolvajt.
November 24 – Az esztergomi Kaszinó nagytermében megnyílt Reinerné Istvánffy Gabriella festőművésznő kiállítása.
December 3 – Az előző éjjel Barta József és Kómár József egy dunai dereglyéből 1000 fej káposztát loptak.
December 27 – Futák István postai levélhordó a Kovács Józsefnének küldött levélből ellopott 10 koronát.
Az Esztergom című újság híreiből válogatta: Paulovics János
 
Dnešný deň

Piatok, 19.aprla 2024
as: hodn

Dnes m meniny: Jela
Zajtra m meniny: Marcel

Kalendár udalostí
« < Aprl 2024 > »
N P U S P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Anketa
Kam sa chystáte tento rok na dovolenku?
 
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1595
mod_vvisit_counterVčera9323
mod_vvisit_counterTento týždeň32164
mod_vvisit_counterTento mesiac138016
mod_vvisit_counterCelkom3606700