| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Költözik a könyvtár PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Pondelok, 12.marca 2012 - 08:04 hod.
A szabadidőközpont után a könyvtár is hamarosan Teraszok területén lévő iskolaépületbe költözik. Ha a tervek szerint alakul az átalakítás, valamint a költözés, akár a szeptemberi iskolakezdéssel együtt nyílhat meg az új helyén a könyvtár.

 

Csiffáry Zsuzsannától, a könyvtár igazgatójától megtudtuk, jelenleg az egyeztetések folynak. Két alternatíva van. Az egyik szerint a szabadidőközpont fölött, az első emeleten kapnának helyet. Ebben az esetben kisebb javításokat kellene végezni, ki kellene cserélni a nyílászárókat, festetni kellene, s a gumolit is néhány helyen pótlásra szorul. A másik variáció az egykoron ebédlőnek szánt épülettel számol, mely földszinti elhelyezést jelentene. Ez a nyugdíjasok, mozgási fogyatékkal élők szempontjából jobb megoldásnak tűnik, viszont az épület belső része befejezésre szorul. Az első lehetőség költségvetése készen van, s miután elkészül az ebédlő átalakításáé is, dől majd el, hogy melyik helységet vehetik birtokba. A költözés több szempontból is előnyös a könyvtár számára. „Egy térben lesz minden, így nem kell majd egymástól elválasztani az egyes részlegeket. Nagyobb helyet kapunk. Lesz lehetőség létrehozni külön olvasótermet, előadótermet. A lakótelep miatt az olvasók számának növekedésével számolunk, hisz a Teraszokon él a legtöbb ember. A szabadidőközpont közelsége is pozitívum, hiszen eleve sok gyerek érkezik az újonnan kialakított kulturális centrumba” – sorolta Csiffáry Zsuzsanna. A negatívumokra rátérve a városközpont és a legtöbb utast kiszolgáló buszmegálló távolságát hozta fel, mely miatt a falusiaknak nehezebb lesz megközelíteni a könyvtárat, vagy összekötni az intézmény meglátogatását egy-egy bevásárlással. Az igazgatónő szavai szerint a felújítás tavasszal kezdődhet el, a költözésnek pedig június végéig kellene megvalósulnia. Amennyiben minden a tervek szerint halad, kora ősszel nyílhat az új helyén a könyvtár. A város több évre szóló költségvetési terve szerint a könyvtár régi épületét el szeretnék adni. A 2012-es év terveiben szerepel az is, hogy megteremtsék a zeneiskola költözésének a feltételeit, maga a költözés 2013-ban valósulna meg. Az intézmény szintén a Teraszokon találna új székhelyre.
K.-Sz.É.

 

 
Dnešný deň

Utorok, 26.mja 2020
as: hodn

Dnes m meniny: Duan
Zajtra m meniny: Iveta

Kalendár udalostí
« < Mj 2020 > »
N P U S P S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes111
mod_vvisit_counterVčera569
mod_vvisit_counterTento týždeň680
mod_vvisit_counterTento mesiac54550
mod_vvisit_counterCelkom3443830