| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

SĹĽahuje sa kniĹžnica PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Pondelok, 12.marca 2012 - 08:03 hod.
obrázokPo Centre voľného času sa sťahuje do budovy školy na Terasách aj knižnica. Ak sa prestavba a sťahovanie dokončí podľa plánov, knižnica môže byť na novom mieste otvorená zároveň so zahájením školského roka.

 

Od riaditeľky knižnice, Zsuzsanny Csiffáry, sme sa dozvedeli, že v súčasnosti prebiehajú jednania. Sú dve možnosti. Podľa prvého dostanú miesto nad CVČ na prvom poschodí. V tomto prípade sú potrebné menšie opravy - vymeniť okná, vymaľovať a na niektorých miestach vymeniť gumolit. Druhá možnosť je nasťahovať ju do budovy určenej na jedáleň, ktorá je na prízemí. Je to výhodnejšie riešenie pre starých a telesne postihnutých návštevníkov, ale budovu je potrebné dokončiť. Rozpočet prvej možnosti je hotový. Akonáhle bude hotový aj rozpočet druhej možnosti, rozhodne sa, ktoré miesta budú patriť knižnici. Sťahovanie je pre knižnicu výhodné z viacerých dôvodov. „Všetko bude v jednej miestnosti, preto netreba od seba oddeliť jednotlivé oddelenia. Dostaneme viac miesta. Budeme môcť vytvoriť čitáreň a prednáškovú miestnosť. Počítame s nárastom čitateľov hlavne zo sídliska, na Terasách býva najviac obyvateľov. Pozitívom je aj blízkosť Centra voľného času. Viac detí príde do novovytvoreného kultúrneho centra.“ - klasifikovala Zsuzsanna Csiffáry. Pripomeňme aj negatíva - centrum a autobusová zastávka, kvôli ktorej budú mať vidiečania sťaženú situáciu, alebo spojenie návštevy knižnice s nákupom. Podľa slov riaditeľky sa rekonštrukcia môže začať na jar, sťahovanie by sa malo uskutočniť do konca júna. Ak pôjde všetko podľa plánov, začiatkom jesene sa môže knižnica otvoriť. Podľa dlhodobého rozpočtového plánu by chcelo mesto starú budovu knižnice predať. V plánoch na rok 2012 je aj vytvorenie podmienok na presťahovanie Základnej umeleckej školy. Samotné sťahovanie by sa malo uskutočniť v roku 2013. Inštitút by našiel svoj nový domov tiež na Terasách.

Preklad: g.p.

 
Dneťný deň

Utorok, 16.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Dana a Danica
Zajtra má meniny: Rudolf

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
Anketa
Kam sa chystĂĄte tento rok na dovolenku?
 
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes5762
mod_vvisit_counterVčera6290
mod_vvisit_counterTento týŞdeň12053
mod_vvisit_counterTento mesiac117905
mod_vvisit_counterCelkom3597000