| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Szlovákiai betegeket vár az esztergomi kórház PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Pondelok, 12.marca 2012 - 08:01 hod.
obrázokLapunk már többször beszámolt arról, hogy az Esztergomi Vaszary Kolos Kórházban a Dôvera egészségügyi biztosító betegeit is szívesen látják. Az intézmény és a biztosító még 2009-ben szerződést kötött egymással a fekvő beteg ellátás szolgáltatására. Ennek ellenére azóta alig száz szlovákiai beteg fordult meg a kórházban, mely szeretné, ha egyre többen választanák a közelben lévő, jól felszerelt intézményt.

 

Mint megírtuk, az intézmény összes osztálya, tehát többek között a belgyógyászat, a neurológia, a pszichiátria, a sebészet, az urológia, a traumatológia, az ORL, a szemészet, a nőgyógyászat és szülészet, az intenzív osztály, a reumatológia, az onkológia, a rehabilitáció, a fizioterápiás osztály is várja a tervezett, illetve akkut egészségügyi szolgáltatást igénylő betegeket. Sárközy Irén az egészségügyi biztosító illetékese korábban elmondta, az együttműködés célja az, hogy a klienseik kedvében járjanak, és ne tegyék ki őket az időigényes utazgatásnak. „Esztergomban ugyanolyan ellátásban részesülhetnek, mint a szlovákiai kórházakban. Mindehhez nem kell kérvényt, vagy más dokumentumot kitölteni. A betegnek csupán Európai Uniós egészségügyi kártyával kell rendelkeznie, ezt pedig ingyenesen kiállítjuk minden kérvényező számára” – nyilatkozta az egészségügyi pénztár illetékese.
Matuška Lászlónál, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház finanszírozási osztályának a dolgozójánál a jelenlegi helyzetről érdeklődtünk. Válaszában a múltba is visszanézett. Elmondta, hogy az esztergomi kórház be tudja (tudná) tölteni azt az űrt, amely a Párkányban és környékén hiányzó kórház miatt kialakult. „Mindig is voltak tervek, melyek azonban nem valósultak meg. Jó magam is fontosnak tartottam, hogy a régiónak megfelelő kórházi ellátása legyen. Olyan, ahová nem kell sokat utazni. A Duna túlpartján lévő intézmény modern, jól felszerelt és minőségi egészségügyi ellátást képes nyújtani. Korábban Magyarország legjobb 10 egészségügyi intézménye között tartották számon” – mesélte Matuška, hangsúlyozva, hogy ennek ellenére nem sok Szlovákiában élő veszi igénybe az esztergomi kórház adta lehetőségeket. „A elmúlt két év tapasztalata meglepett, elkeserített. A szerződéskötéssel nyílt lehetőségnek ugyanis nincs akkora sikere, mint amilyenre mi számítottunk“ – szögezte le. Az elmúlt években leginkább a szemészet, a traumatológia, a szülészet, a belgyógyászat volt keresett. Voltak azonban olyan osztályok, mit például az intenzív, a sebészet, az idegosztály vagy a pszichiátria, ahol egy szlovákiai beteg sem fordult meg. Az okokat fejtegetve több tényező is felmerült. Így például mindeddig nem volt megfelelő marketing munka a kórház  részéről. „Baj van a párkányi és környékbeli orvosok hozzáállásával is. A pácienseiket rögtön Érsekújvárba küldik, ahelyett, hogy felhívnák a figyelmüket az esztergomi lehetőségre is. Lehet, kevés információval rendelkeznek, ezen a közeljövőben különböző találkozók alkalmával próbálunk segíteni“ – sorolta az okokat Matuška László, aki szerint fontos lenne, hogy a betegek maguk dönthessenek és informálva legyenek arról, hogy a közelebbi, esztergomi intézményt is választhatják. Azok, akik így tesznek, nemzetközi egészségügyi kártyával kell, hogy rendelkezzenek. A beutalójuk és a személyi igazolványuk felmutatásával a betegfelvételi osztályon kell jelentkezniük, mely a kórház kapujánál található. A 2012-es tervekkel kapcsolatosan megtudtuk, új szerződés megkötése a cél, mely kiszélesítheti a most kínált lehetőségeket.
K.-Sz.É

 
Dnešný deň

Nedea, 08.decembra 2019
as: hodn

Dnes m meniny: Marna
Zajtra m meniny: Izabela

Kalendár udalostí
« < December 2019 > »
N P U S P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1006
mod_vvisit_counterVčera2632
mod_vvisit_counterTento týždeň18556
mod_vvisit_counterTento mesiac18557
mod_vvisit_counterCelkom3038059