| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Ostrihomská nemocnica očakáva pacientov aj zo Slovenska PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Pondelok, 12.marca 2012 - 08:00 hod.
Už sme viackrát referovali o tom, že ostrihomská Vaszary Kolos nemocnica príjme aj pacientov poisťovne Dôvera. Inštitút a poisťovňa uzavreli zmluvu na zaopatrenie pacientov odkázaných na lôžko ešte v roku 2009. Napriek tomu od tej doby využilo služby nemocnice iba približne 100 pacientov. Nemocnica by bola rada, keby si stále viac pacientov volilo služby bližšej a dobre vybavenej nemocnice.

 

Ako sme už napísali, všetky oddelenia nemocnice, medziiným aj interné, neurológia, psychiatria, chirurgia, traumatológia, urológia, ORL, očné, gynekológia a pôrodnica, intenzívne oddelenie, reumatológia, onkológia, rehabilitačné oddelenie, oddelenie fyzioterapie a lekárska pohotovosť, sú otvorené pre slovenských pacientov. Irena Sárközyová, zástupkyňa poisťovne, nám už skôr povedala, cieľom spolupráce je vyjsť v ústrety klientom, aby nemuseli časovo náročne cestovať.
„V Ostrihome dostanú také isté služby ako v slovenských nemocniciach. K tomu nie je potrebné vyplniť žiadosť alebo iné dokumenty. Pacient musí mať iba kartu poistenca EU, ktorú bezplatne vystavia pre každého žiadateľa“ – vyjadrovala sa kompetentná osoba zdravotnej poisťovne.

O súčasnej situácii sme sa informovali u Ladislava Matušku, pracovníka finančného oddelenia nemocnice. V odpovedi nazrel aj do minulosti. Povedal, že ostrihomská nemocnica vie (by vedela) vyplniť prázdnotu, ktorá vznikla pre chýbajúcu nemocnicu v Štúrove a v okolí. „Vždy boli plány, ktoré sa nakoniec neuskutočnili. Osobne som tiež pokladal za dôležité, aby región mal nemocničné zabezpečenie. Také, kde netreba veľa cestovať. Inštitút na druhej strane Dunaja je moderný, dobre vybavený a ponúka kvalitné lekárske služby. Prednedávnom ho zaraďovali medzi 10 najlepších zdravotných zariadení v Maďarsku.“ – porozprával nám Matuška a zdôraznil, že napriek tomu iba málo pacientov využíva možnosti ponúkané ostrihomskou nemocnicou. „Skúsenosti posledných dvoch rokov ma nemilo prekvapili. Možnosti vytvorené uzatvorením zmluvy nemajú taký úspech, aký sme očakávali.“ – konštatoval. V posledných rokoch boli najčastejšie vyhľadané očné, traumatologické, pôrodnícke a interné oddelenia. Boli aj také oddelenia, napríklad intenzívne, chirurgické, neurologické alebo psychiatria, kde nebol ani jeden pacient zo Slovenska. Pri hľadaní príčin sa vynorilo viac možností. Doteraz napríklad nebola dobrá marketingová práca nemocnice. „Problém je aj s prístupom lekárov zo Štúrova a okolia. Svojich pacientov posielajú rovno do Nových Zámkov, namiesto toho by ich mohli upozorniť na možnosti v Ostrihome. Možno majú nedostatok informácií. V blízkej budúcnosti sa to posnažíme zmeniť rôznymi stretnutiami“ – menoval príčiny Ladislav Matuška, podľa ktorého by bolo dôležité, aby sa pacienti sami rozhodovali a boli dostatočne informovanú, že si môžu vybrať aj bližšiu, ostrihomskú nemocnicu. Tí, ktorí sa tak rozhodnú, musia mať medzinárodnú zdravotnú kartu. S odporúčaním lekára a občianskym preukazom sa prihlásia na prijímacom oddelení, ktoré sa nachádza pri bráne nemocnice. Ohľadne plánov na rok 2012 sme sa dozvedeli, že cieľom je uzatvorenie novej zmluvy, ktorá by rozšírila teraz ponúkané možnosti.

Preklad p.g. 

 
Dnešný deň

Piatok, 19.aprla 2024
as: hodn

Dnes m meniny: Jela
Zajtra m meniny: Marcel

Kalendár udalostí
« < Aprl 2024 > »
N P U S P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes3282
mod_vvisit_counterVčera9323
mod_vvisit_counterTento týždeň33851
mod_vvisit_counterTento mesiac139703
mod_vvisit_counterCelkom3607668