| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Színes program az Ady napokon PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Utorok, 13.decembra 2011 - 11:29 hod.
Tizenkilencedik alkalommal rendeztek Ady napokat a párkányi Ady Endre Alapiskolában. Az egy hetes rendezvény ismét gazdag programot kínált az intézmény diákjai számára.

Míg az alsó tagozatosok terepjátékon és kézműves foglalkozásokon vettek részt, a 9. évfolyam tanulói a diktatúrákról néztek filmet, majd hallgattak előadást. Farkas Zsolt atya, Garamkövesd plébánosa az extrémizmusról beszélt. Fodor Zsuzsanna, iskolaigazgató szerint a céljuk az volt, hogy bemutassák a gyerekeknek a náci és a kommunista diktatúrák jelképei közti párhuzamot és felhívják a figyelmet arra, hogy eme jelképek mögött ártatlan áldozatok milliói vannak. Idén először tartottak Szitakötő-napot (a Szitakötő egy magyarországi gyermeklap). Ezen a napon az ötödikesek az iskola könyvtárában „könyvtárbulin” vettek részt. Volt kerámia- és ásványkiállítás, karácsonyi dísz készítés. A hatodikosok a helyi múzeumban ismerhették meg környékünk népszokásait. A hetedikesek a drogmegelőzéssel foglalkoztak. Ďurás Márk atya, Kisgyarmat plébánosa interaktív játékkal készült a drogokkal kapcsolatban. Megnézték a Karesz végakarata című magyar dokumentumfilmet is, mely a droghalálban elhunyt 21 éves Gáspár Karesz leépülésének folyamatát követve a szenvedélybetegségek okait és következményeit tárja fel. A nyolcadikosokat vidámabb közegbe, Afrikába kalauzolta el Bacsó Péter tanár úr, a „Titokzatos-e még Afrika?” témájú előadás segítségével, majd feltehették kérdéseiket Mouanda Magloire, afrikai származású gyógyszerésznek. A rendezvény utolsó napja a kilencedikeseknek és a nyolcadikosoknak szeretett volna segítséget nyújtani a pályaválasztásban. Több régióbeli szakközépiskola foglalkozások által prezentálta egyes szakjait. Délután az intézmények vezetőivel, diákjaival együtt rendhagyó szülői értekezletre várták a kilencedikesek szüleit. A tanár-diák focimeccset idén a tanárok nyerték. Fodor Zsuzsannától azt is megtudtuk, hogy rajz és fotópályázatot is hirdettek, melynek témája: „A hely, ahol élünk”. A rajzpályázatba az alsó tagozatos kisdiákok és az óvodások is bekapcsolódtak. A fényképek kiértékelése a tavaszi Zöld hét keretén belül lesz. A diákoktól a szép képek mellett olyanokat is várnak, melyek a javításra váró környezetet is bemutatják. Meghirdetésre került a „Ki tud többet Kalotaszegről” című levelezőverseny is, amely a Kalotaszentkirályi testvériskola környékének a megismerésére irányult. A verseny győztesei hamarosan ellátogathatnak az erdélyi településre. Az iskola folyosóján „A hazáért és a szabadságért” témájú Rákóczi projekt kiállítás látható, amelyet a 7. évfolyam tanuló készítettek a Rákóczi szabadságharc leverésének 300. évfordulója alkalmából. A Léda Galériában Vészabó Noémi, szentendrei festőművész mutatkozik be csodálatos képeivel. Mint kiderült, a város anyagi helyzetére való tekintettel sok mindent saját berkeken belül próbáltak megoldani. Az egyik napon az iskola csoportjai, az Ady Street zenekar és a Csángálók színjátszó csoport léptek fel. A rendezvényt az iskola szülői szövetsége támogatta. A Rákóczi Szövetség az Ady napok megnyitóján adta át az elsősök szüleinek a támogatást.

K.-Sz.É

 
Dnešný deň

Utorok, 26.mja 2020
as: hodn

Dnes m meniny: Duan
Zajtra m meniny: Iveta

Kalendár udalostí
« < Mj 2020 > »
N P U S P S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes92
mod_vvisit_counterVčera569
mod_vvisit_counterTento týždeň661
mod_vvisit_counterTento mesiac54531
mod_vvisit_counterCelkom3443812