| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Beszélgetés Gelle Péter világbajnokkal PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Pondelok, 07.novembra 2011 - 10:46 hod.

Lapunk rendszeresen beszámol a párkányi kenus világbajnok, Gelle Péter sikereiről. Az utolsó, legragyogóbb siker, hogy Erik Vlčekkel Szegeden kitűnő futam után K2 1000 méteres távon világbajnokok lettek. Erről is beszélgettünk.

Fantasztikus volt nézni a futamotokat, a vége felé a többi hajó mintha leállt volna az evezéssel, ti pedig simán leköröztétek őket. Milyen érzéseid voltak, mikor áteveztetek a célon?
Rögtön, ahogy a célt elhagytuk, oldalra néztem, és nem akartam hinni a szememnek, hogy ilyen előnnyel nyertünk. Örömömben rögtön kikiabáltam a tüdőmet. Nagyon felemelő érzés volt.
A médiákban különböző híreket lehetett hallani a közös felkészülésetekről Erikkel. A valóságban hogy zajlott a felkészülés?
A világbajnokság után a futamunkkal elégedettek voltunk, az újonnan készített hajóban jól ment az evezés. Erik kétnapos összpontosításon volt Trencsénben, én pedig kétszer voltam Komáromban. Sokat nem hajóztunk, jól ment a dolog, ezért különösebben nem erőltettük.
Tudjuk, hogy a „befejezéseid” kiválóak, a hajóban hogy oszlanak meg a feladatok?
Mindig igyekszünk felvenni a saját tempónkat, 500 m-nél kicsit gyorsítunk, hogy a többiekkel megtartsuk a tempót, s aztán az utolsó 200 méteren kiadunk magunkból mindent. Legalábbis mindig igyekszünk. A verseny alatt is arra összpontosítottunk, hogy az ellenszélben nagyon el ne fáradjunk. 
Továbbjutottatok az olimpiára, mikor kezditek a felkészülést?
A könnyebb felkészülést rövidesen elkezdjük, hogy ne csökkenjen a teljesítményem, aztán októberben kezdődik a kemény felkészülés, amely rengeteg összpontosítással és munkával jár. Szeretem a kemény munkát.
Erik Vlček K4-ben is a starthoz ül. Te készülsz-e K1-ben, hiszen abban a versenyszámban is kitűnő eredményeket értél el?
Nem készülök, felkészülésemmel kizárólag az 1000 méteres távra összpontosítok.
Hogy Erikkel indulsz, az nem borította fel a K4-s viszonyokat?
Úgy gondolom nem, ebbe én nem keveredem bele. Ha valamilyen nézeteltéréseik vannak, azt egymás közt kell tisztázniuk.
Itthon keveset tartózkodsz, így a párkányiak keveset tudnak rólad. Elárulnál valamit a magánéletedről? Van-e szabadidőd, s ha igen, mivel töltöd a legszívesebben?
Az edzések mellett kevés a szabadidőm. Ilyenkor szeretek olvasni, filmet nézni. A szezon után pedig főleg a családdal és a barátaimmal vagyok.
Ki a kedvenc sportolód vagy példaképed?
Kifejezetten kedvenc sportolóm nincs, a norvég Knut Holman kajakost említeném, de rengeteg sportolót csodálok, mert tudom, hogy sikereik mögött mennyi kemény munka van.
Milyen ételt és italt kedvelsz?
Nagyon szeretek főzni is, kedvencem a brokkoli leves, sült csibe rizzsel és kompóttal.
Milyen az életed Trencsénben?   
Szinte mindig egyforma. Reggeli kelés, edzés, ebéd, egy kis pihenés, és ebéd után ismét edzés. Este edzés után egy kicsit sétálok a városban, pihenek, és ez megy naponta körbe-körbe.
Nemcsak Szlovákiában, de már külföldön is ismert vagy, hogy viseled, az emberek megállítanak az utcán egy autogramért?
A mi sportunk nem olyan népszerű, hogy egy autogramért megállítsanak az utcán, de fiatal kajakosok szoktak kérni aláírást. Csodálatos érzés, talán nagyobb öröm nekem, mint nekik.
Mint üzennél a párkányi fiatal vízi sportolóknak, mit tegyenek annak érdekében, hogy hozzád hasonlóan sikeresek legyenek? 
Csak azt üzenhetem nekik, amihez én is tartottam magam. Ha érdekli őket és van kitartásuk, a kemény munkában örömüket kell, hogy leljék, és a várt siker biztosan nem marad el. Ne legyenek türelmetlenek!

Aki régebbtől ismeri Gelle Pétert, az tudja, hogy mindig szerény, illedelmes és kedves fiú volt. Most igazi férfi lett belőle, erős, széles vállakkal, az említett tulajdonságai azonban megmaradtak. A riport óta megnősült, ehhez is szeretettel gratulálunk. A párkányiak nevében kívánunk neki sok sikert, erőt, egészséget a megálmodott olimpiához.

-glázer-

 
Dnešný deň

Utorok, 26.mja 2020
as: hodn

Dnes m meniny: Duan
Zajtra m meniny: Iveta

Kalendár udalostí
« < Mj 2020 > »
N P U S P S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes101
mod_vvisit_counterVčera569
mod_vvisit_counterTento týždeň670
mod_vvisit_counterTento mesiac54540
mod_vvisit_counterCelkom3443820