| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Új épület, bővülő kínálat a szabadidőközpontban PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Utorok, 13.septembra 2011 - 08:37 hod.
A foglalkozások bővített sorával nyitja meg kapuit szeptember 15-én a szabadidőközpont. Gyerekek szabad idejének hasznos eltöltésére alternatívat kínáló centrum új helyen, a Teraszok iskolaépületében várja a kicsiket és a nagyobbakat.

Mint ismeretes, a képviselőtestület júniusban másodízben döntött a költözésről, s mint ahogy Hégli Gulya, a központ vezetője fogalmaz, a hosszú évek óta, pontosabban 2007-től húzódó problémának ez a legjobb megoldása. Emellett megjegyzi, fáj elhagyni a Fő utca-i épületet, az össze bújával-bajával együtt a szívükhöz nőtt. Az egykori neológ zsinagóga épületét 1926-ban avatták fel, s egészen a második világháborúig az akkor 400 lelkes zsidó lakosság szolgálatában állt. A mai stílusát az 50-es években nyerte el. 1948-tól egészen a 60-as évekig, a járások átszervezéséig, a járási pártbizottság irodája volt, majd pedig kollégiumként funkcionált. Negyvennégy évvel ezelőtt, 1967-ben költözött a szabadidőközpont, avagy ahogy akkor hívták, a Pionír és ifjúsági ház a Fő utca 32 szám alá. A tevékenységet egy évvel később, ´68-ban kezde meg. Azóta több vezetője és megnevezése is volt az intézménynek, s mint ahogy Hégli Gulya fogalmaz, az igazgatók kéznyoma meglátszik az intézményen, a cél azonban mindig is egy volt, a gyerekek és fiatalok foglalkoztatása. Az idő vas foga sem kímélte az épületet, ma már komoly problémákkal küzd. Nemcsak a külső falakon vannak repedések, jellemzőek a tető gondok, az omladozó vakolat, a fűtésrendszer, ahogy az elektromos hálózata rossz állapota, penészedés. Az új épületben lévő termek jóval tágasabbak, világosabbak, s nem utolsó sorban korszerűbbek és egészségesebbek, kiváló körülményeket biztosítanak a központ működésére. Ez pedig új ötletekre ösztönzi annak munkatársait. „Több új foglalkozással, klubtevékenységgel, rendezvénnyel készülnek a nyitásra, mely szeptember 15-én lesz. A központ már az iskolaév kezdetétől a Rákóczi utcában működik, itt lehet jelentkezni az egyes tevékenységekre is. Újdonságként klubkártya váltható, mellyel tetszés szerinti több foglalkozás is látogatható. A centrum ezentúl nem hatkor, hanem csak nyolckor zár, s a fiataloknak is nagyobb teret szeretne biztosítani. Az ő tevékenységük kialakítása érdekében szeretnénk létrehozni a Fiatalok Városi Tanácsát, mely beindítaná a foglalkozást” – mesélt a terveikről az igazgató, aki szerint az is egy fontos pozitívum, hogy a szakköröket látogató gyerekek nagy részének éppen a teraszoki városrész nyújt lakhelyet. Hégli Gyula reményét fejezte ki abban, hogy a nagyobb épület miatt növekvő kiadások ellenére is a rendelkezésre álló anyagi keretet sikerül jól beosztani, s nem okoznak csalódást a képviselőtestület számára. Az anyagi háttér biztosítása érdekében további helységek bérbeadásával is számolnak. A már megszokott tevékenységek, amelyek rövidebb-hosszabb ideje működnek a Fénysugár Alapítvány egykori helyén, mint a karate, joga, baba-mama klub továbbra is az épületben maradnak.

A párkányi szabadidőközpont az alábbi szakköröket, klubokat nyitja:
Szakkörök: Játszva szlovákul, Játszva angolul, Játszva magyarul, Szlovák és magyar néptánc, Moderntánc, Mazsorett Sissy, Break dance, Bábkör, Színjátszó kör, Ügyes kezek szakköre, Moccanj (játékos mozgás óvodásoknak), Szorobán kisiskolásoknak, Kerékpár szakkör, Futball óvodásoknak és iskolásoknak, Lányfoci, Kosárlabda.
Klubok: Internet, számítástechnika, Szórakoztató technikai játékok fiataloknak, Asztalitenisz, Fitnesz, Zumba, Eko klub, Szabadidős és szórakoztató játékok.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Jelentkezni szeptember 15-ig a Rákóczi utca 82 szám alatt (a teraszoki új iskola épülete) lehet, telefonszám: 036 7511 239, 7533 770.

Kasza-Szép Éva

 

 
Dnešný deň

Piatok, 19.aprla 2024
as: hodn

Dnes m meniny: Jela
Zajtra m meniny: Marcel

Kalendár udalostí
« < Aprl 2024 > »
N P U S P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes8241
mod_vvisit_counterVčera9323
mod_vvisit_counterTento týždeň38810
mod_vvisit_counterTento mesiac144662
mod_vvisit_counterCelkom3610458