| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Tovább leng Damoklész kardja PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Piatok, 05.augusta 2011 - 08:49 hod.
Nem született végleges döntés a Hársfa utcai óvoda estében a június végi testületi ülésen. A képviselők szeptemberben újra tárgyalnak a magyar tannyelvű óvoda sorsáról.
Mint ismeretes, az oktatási intézmény további működési formája már egy éve beszédtéma: a városi hivatal egy másik óvodai épületbe (a Szövetkezeti sor 22. szám alá) szeretné költöztetni az óvodát. Előbb hetven százalékos munkarendcsökkentés, legutóbb két személy elbocsátása lett a tervek eredménye, s mivel a gyereklétszámot nem sikerült növelni, újabb lépés következhet. Az ülésen több képviselő is felszólalt az óvoda jelenlegi helyén, tehát a Hársfa utcában maradása mellett. Szigeti László, MKP-s képviselő hangsúlyozta, vannak olyan dolgok, amelyek nem mérhetők pénzben, az oktatás és a nevelés éppen ilyen. „Nem ez az óvoda kerül a legtöbbe a város számára. Költségek tekintetében a második leghatékonyabban működő intézményről van szó” – érvelt, majd megjegyezte, a szülőkkel szemben sem lenne ildomos a költöztetés, hiszen ők ezt az óvodát választották. Himmler György, független képviselő is arra buzdított, hogy az ovi maradjon a helyén. „Nagy hagyományú oviról van szó, egy jó közösségről. Egy magyar tannyelvű intézmény sokkal jobban el tudja látni az anyanyelvi nevelést, mint egy vegyes. Vannak olyan települések, amelyek vért izzadva küzdenek az intézmények megmaradásáért, Párkánynak messze nem kell olyan áldozatot hoznia, mint például Ipolyszalka vezetésének az iskola megtartásáért” – hangsúlyozta. Az, hogy a költözéssel mennyi pénzt takarítana meg a város, nem derült ki, nincs ugyanis ilyen kimutatás. A gyűlésen maguk a szülők és a magyar tannyelvű iskola pedagógusai is részt vettek. Gyetven Melinda, szülőként szót kért és kapott is. Elmondta, nagyon sajnálnák, ha áthelyeznék az ovit. „Ez az épület és annak berendezése, udvara nagyon barátságos, olyan, mint egy kertes családi ház” - fogalmazott. Toberny Bohumil szerint viszont költöznie kellene az ovinak. Slabáková Kornélia, alpolgármester is ezt tartaná a helyes lépésnek, hiszen így a magyar és a szlovák gyerekek egymástól tanulhatnák meg a másik nemzet nyelvét. Hosszas vita után végül úgy döntöttek, szeptemberben újra tárgyalnak az óvoda sorsáról.   
K.-Sz.É.
 
 
Dnešný deň

Nedea, 08.decembra 2019
as: hodn

Dnes m meniny: Marna
Zajtra m meniny: Izabela

Kalendár udalostí
« < December 2019 > »
N P U S P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1011
mod_vvisit_counterVčera2632
mod_vvisit_counterTento týždeň18561
mod_vvisit_counterTento mesiac18561
mod_vvisit_counterCelkom3038064