| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
ZahraniÄie - Külföld
Prechod na Euro
Å port - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické Älánky uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v Äastiach tieto Älánky uverejniÅ¥ v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiÅ¥ s komerÄným úÄelom tieto Älánky na ÄalÅ¡ie spracovanie, alebo uložiÅ¥ Älánky v poÄítaÄoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ÄalÅ¡ie použitie Älánkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Tovább leng Damoklész kardja PDF Tlaèi E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Piatok, 05.augusta 2011 - 08:49 hod.
Nem született végleges döntés a Hársfa utcai óvoda estében a június végi testületi ülésen. A képviselők szeptemberben újra tárgyalnak a magyar tannyelvű óvoda sorsáról.
Mint ismeretes, az oktatási intézmény további működési formája már egy éve beszédtéma: a városi hivatal egy másik óvodai épületbe (a Szövetkezeti sor 22. szám alá) szeretné költöztetni az óvodát. ElÅ‘bb hetven százalékos munkarendcsökkentés, legutóbb két személy elbocsátása lett a tervek eredménye, s mivel a gyereklétszámot nem sikerült növelni, újabb lépés következhet. Az ülésen több képviselÅ‘ is felszólalt az óvoda jelenlegi helyén, tehát a Hársfa utcában maradása mellett. Szigeti László, MKP-s képviselÅ‘ hangsúlyozta, vannak olyan dolgok, amelyek nem mérhetÅ‘k pénzben, az oktatás és a nevelés éppen ilyen. „Nem ez az óvoda kerül a legtöbbe a város számára. Költségek tekintetében a második leghatékonyabban működÅ‘ intézményrÅ‘l van szó†– érvelt, majd megjegyezte, a szülÅ‘kkel szemben sem lenne ildomos a költöztetés, hiszen Å‘k ezt az óvodát választották. Himmler György, független képviselÅ‘ is arra buzdított, hogy az ovi maradjon a helyén. „Nagy hagyományú oviról van szó, egy jó közösségrÅ‘l. Egy magyar tannyelvű intézmény sokkal jobban el tudja látni az anyanyelvi nevelést, mint egy vegyes. Vannak olyan települések, amelyek vért izzadva küzdenek az intézmények megmaradásáért, Párkánynak messze nem kell olyan áldozatot hoznia, mint például Ipolyszalka vezetésének az iskola megtartásáért†– hangsúlyozta. Az, hogy a költözéssel mennyi pénzt takarítana meg a város, nem derült ki, nincs ugyanis ilyen kimutatás. A gyűlésen maguk a szülÅ‘k és a magyar tannyelvű iskola pedagógusai is részt vettek. Gyetven Melinda, szülÅ‘ként szót kért és kapott is. Elmondta, nagyon sajnálnák, ha áthelyeznék az ovit. „Ez az épület és annak berendezése, udvara nagyon barátságos, olyan, mint egy kertes családi ház†- fogalmazott. Toberny Bohumil szerint viszont költöznie kellene az ovinak. Slabáková Kornélia, alpolgármester is ezt tartaná a helyes lépésnek, hiszen így a magyar és a szlovák gyerekek egymástól tanulhatnák meg a másik nemzet nyelvét. Hosszas vita után végül úgy döntöttek, szeptemberben újra tárgyalnak az óvoda sorsáról.   
K.-Sz.É.
 
 
Dnešný deň

Streda, 24.apríla 2024
Èas: hodín

Dnes má meniny: Juraj
Zajtra má meniny: Marek

Kalendár udalostí
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
OÄakávané udalosti
Najnovšie správy
NajÄítanejÅ¡ie správy
Vyhľadávanie
  HľadaÅ¥ na stránke
Prihláste sa
PoÄasie

In-poÄasie
Kurzový lístok
PoÄítadlo návÅ¡tev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes6429
mod_vvisit_counterVÄera9352
mod_vvisit_counterTento týždeň23193
mod_vvisit_counterTento mesiac188212
mod_vvisit_counterCelkom3631761