| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Projekt na rozvoj turizmu PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Štvrtok, 30.júna 2011 - 10:34 hod.

Ako sme už skôr uviedli, Štúrovo vyhralo skoro 118 tisíc eur na uskutočnenie projektu, ktorý má podporiť turizmus. Cieľom teda je zvyšovanie atraktivity regiónu, spopularizovanie nášho vidieka doma aj v zahraničí.

 

Trvanie projektu sĂş 3 roky, zahŕňa  viac dňovĂŠ kultĂşrne podujatia, konferencie, reklamnĂŠ aktivity a účasĹĽ regiĂłnu na viacerĂ˝ch medzinĂĄrodnĂ˝ch vĂ˝stavĂĄch. Konferencie usporiada Úrad regionĂĄlneho rozvoja, prvĂ˝ sa uskutočnil koncom mĂĄja. Na stretnutĂ­ Gabriel RadoĹĄicky, mestskĂ˝ projektovĂ˝ manaŞÊr v krĂĄtkosti zhrnul čo je potrebnĂŠ vedieĹĽ o projekte a zdĂ´raznil, konferencia je prvĂ˝m krokom prĂĄce spojenej so spopularizovanĂ­m Ĺ tĂşrovskĂŠho regiĂłnu. Miestny poslanec Juraj Himmler rozprĂĄval o dĂ´leĹžitĂ˝ch historickĂ˝ch pamiatkach okolia, a o tom, prečo sa oplatĂ­ turistom navĹĄtĂ­viĹĽ mesto na brehu Dunaja. Ako uviedol, z radu nemĂ´Ĺžeme vynechaĹĽ Ostrihom, pretoĹže prilĂĄka ÄžudĂ­ zo vĹĄetkĂ˝ch kĂştov sveta, a to je prĂ­leĹžitosĹĽ aj pre Ĺ tĂşrovo. V prĂ­hovore spomenul  rotundu z 13. storočia romĂĄnskeho ĹĄtĂ˝lu a kostol v BĂ­ni, spomenul krojovĂŠ oblečenie 6 obcĂ­, kaĹĄtieÄž v Belej a hovoril aj o Ĺ tĂşrove. RiaditeÄž MsKS Tibor Halasi hovoril o trojdňovej kultĂşrnej kavalkĂĄde v dňoch 8. aĹž 10. jĂşla, ktorĂĄ je tieĹž súčasĹĽou projektu. Tibor KasnyĂ­k rozprĂĄval o Strekovskom vĂ­nnom festivale, o vinĂĄrstve, o samotnej vĂ­nnej kultĂşre a prednĂĄĹĄal aj o agroturistike. Ako povedal: toho roku očakĂĄvajĂş 8-10 tisĂ­c nĂĄvĹĄtevnĂ­kov, 52 vinĂĄrov z 8 krajĂ­n, 26 vystupujĂşcich bude súčasĹĽou pivničnĂŠho festivalu 23. a 24. jĂşla. Pre zĂĄujemcov pripravujĂş aj odbornĂŠ prednĂĄĹĄky. Od riaditeÄža VaduĹĄu, Endre Hogenbucha, sme sa dozvedeli, Ĺže podÄža vlaňajĹĄĂ­ch ĹĄtatistĂ­k je naĹĄe kĂşpalisko medzi piatimi najvyhÄžadĂĄvanejĹĄĂ­mi miestami na Slovensku. Na 30 hektĂĄroch je 9 bazĂŠnov, naraz mĂ´Ĺže v kĂşpeÄžnej dedine bĂ˝vaĹĽ 3000 ÄžudĂ­ v ten istĂ˝ deň sa mĂ´Ĺže v areĂĄli a v bazĂŠnoch zdrĹžovaĹĽ naraz aĹž 12 tisĂ­c ÄžudĂ­. RiaditeÄž hovoril aj o histĂłrii kĂşpaliska. PrvĂŠ geologickĂŠ vrty boli v roku 1973, nehÄžadali vĹĄak termĂĄlnu vodu ale olej, potom v krĂĄtkosti predstavil kroky rozvoja kĂşpaliska. Ako povedal, momentĂĄlne je veÄžkĂ˝ konkurenčnĂ˝ boj, 64 % nĂĄvĹĄtevnĂ­kov prichĂĄdza zo Slovenska, 18 % z Čiech. Z cieÄžov VadaĹĄu spomenul: v roku 2012 by chceli obnoviĹĽ bazĂŠn hviezdu a v roku 2013 sa začína realizĂĄcia projektu welnesovĂŠho strediska, konkrĂŠtne uskutočnenie je plĂĄnovanĂŠ na rok 2015. Na konferencii sa predstavil aj vidiecky dom zo Salky, spomenuli  turistickĂ˝ zĂĄkon a spoluprĂĄcu rĂ´znych turistickĂ˝ spolkov, rozprĂĄvali o ĂşspeĹĄnej BojnĂ­cskej VIP karte ako aj o Liptovskej karte a o ĂşspeĹĄnom manaĹžovanĂ­ spomĂ­nanĂŠho regiĂłnu.

Prekladg.p.

 
Dneťný deň

Štvrtok, 18.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Valér
Zajtra má meniny: Jela

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes790
mod_vvisit_counterVčera7743
mod_vvisit_counterTento týŞdeň22036
mod_vvisit_counterTento mesiac127888
mod_vvisit_counterCelkom3601591