| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Projekt a turizmus fejlődéséért PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
tvrtok, 30.jna 2011 - 10:28 hod.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, majd 118 ezer eurós pályázat megvalósítására nyert pénzt Párkány, a projekt a turizmust hivatott támogatni. A célja tehát az, hogy növekedjen a régió attraktivitása, népszerűbbé váljon vidékünk határokon innen és túl. Időtartama három év, több napos kulturális rendezvényt, konferenciákat, különböző reklám aktivitásokat, a régió több nemzetközi kiállításon való bemutatását foglalja magába.
A konferenciákat a Régiófejlesztési Ügynökség rendezi, az első május végén valósult meg. A találkán a város projekt menedzsere, Radošicky Gábor, röviden összefoglalta a szükséges tudnivalókat, s hangsúlyozta, a konferencia az első lépése annak a munkának, amely a párkányi régió népszerűsítését célozza. Himmler György, helyi képviselő, a környék fontos történelmi emlékeiről beszélt, arról, miért érdemes a Duna partjára látogatni a turistának. Mint mondta, a sorból nem maradhat ki Esztergom sem, mert a világ minden tájáról idevonzza az embereket, ez pedig lehetőség Párkány számára is. Beszédében a Bényben található, 13. századi román stílusú rotundáról és templomról beszélt, megemlítette hat falu nem éppen szokványosnak tekinthető kurtaszoknyás népviseletét, szólt a bélai kastélyról, s Párkányról is. Halasi Tibor, a helyi kultúrház igazgatója a projekt részeként megvalósuló fesztiválról beszélt, a három napos kulturális kavalkád július második hétvégéjén, tehát július 8-tól 10-ig lesz. Kasnyík Tibor a kürti borászatról, a borfesztiválról, s magáról a borkultúráról, az agroturisztika bemutatásáról adott elő. Mint mondta: az idén 8-10 ezer látogatóra, 8 ország 52 borászára és 26 fellépőre számítanak a 4. Kürti Pincefesztiválon, mely július 23-án, 24-én valósul meg. Az érdeklődők számára szakmai előadásokkal is készülnek. Hogenbuch Endrétől, a Vadas kft. igazgatójától megtudtuk, a tavalyi statisztikák szerint városunk és annak fürdője az 5. legkeresettebb helyszín Szlovákiában. 30 hektáron, 9 medence helyezkedik el. Egy időben 3000 személy tud lakni a fürdőfaluban, melynek medencéiben és annak partjain egyszerre 12 ezer ember tartózkodhat. Az igazgató a fürdő múltjáról is beszélt. Az első geológiai fúrások 1973-ban voltak, s nem termálvizet, hanem olajat kerestek a szakembere. Mint mondta, jelenleg nagy a konkurenciaharc, az „ottalvó” látogatók 64 százaléka Szlovákiából érkezik, 18 százalékuk pedig cseh. A Vadas kft. céljaival kapcsolatosan elmondta: 2012-ben szeretnék átépíteni a Csillag medencét, és 2013-ban elkezdődhet a wellness központ projektjének a kivitelezése, a konkrét megvalósítást 2015-re tette. A konferencián ezen kívül bemutatkozott a szalkai tájház is, beszéltek a turisztikai törvényről, az egyes turisztikai egységek lehetséges együttműködéséről, a Bajmócon sikeres VIP Bajmóc Kártyáról, ahogy a Liptói Kártya és ezen térség sikeres menedzsmentjéről is.  
K-Sz.É.
 
Dnešný deň

tvrtok, 19.septembra 2024
as: hodn

Dnes m meniny: Kontantn
Zajtra m meniny: uboslava

Kalendár udalostí
« < September 2024 > »
N P U S P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týždeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1