| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Az igazság odaát van PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
tvrtok, 30.jna 2011 - 10:27 hod.
Éppen húsz éve annak, hogy 1991-ben megalapították Párkány első, és egyetlen UFO-klubját. A régebben jóval nagyobb népszerűségnek örvendő földönkívüliek utáni kutatás azóta sem ért véget. A téma szakértői ma is állítják: az ufók bizony köztünk élnek.

A jubileum alkalmából Tóth Ernő mesélt nekünk egykori hobbijáról, aki bár hivatása szerint a számítástechnikának él, papíron még mindig a Párkányi UFO-klub regnáló elnöke. Érdeklődése a földönkívüliek iránt nem lankadt, máig jól tájékozott az ufó-kutatások fontosabb történéseiről.
Furcsa jelenségek, emberrablások
Az ufó-kutatás közvetlenül a rendszerváltás után lényegesen felkapottabb téma volt. Tóth Ernő elmondása szerint a szocialista információs embargó miatt a 90-es évek elején rengeteg eltitkolt üggyel nyílt lehetősége foglalkozni a földönkívüliek keresése iránt elszánt amatőröknek. A körülbelül 50 főt számláló párkányi ufó-klub tagok rendszeresen találkoztak, hogy megosszák egymással a napvilágra került bizarr eseteket. „Önképző” kör keretében helyi vetítéseket szerveztek, konferenciákra jártak. Vizsgálódásaik során több érdekességre is ráleltek. Sokat emlegetett téma volt a vélhetően ufók általi emberrablások, és azok körülményei. Egy ilyen esetről Párkányban is beszámoltak, amelynek akkoriban jelentős visszhangja volt. Az idő múlásával azonban a párkányiak buzgósága is alább hagyott, a tagok felhagytak egykori kedvtelésükkel. A kilencvenes évek végétől már szinte meg is szűnt a klub tevékenysége.
Földi és földönkívüli ufók
Az UFO betűszó magyarul azonosítatlan repülő tárgyat jelent. Ellentéte az IFO, ami az azonosított, már megmagyarázott jelenségeket jelöli. A földönkívüliek keresésének megszállottjai persze jobban szeretik az első csoportba tartozó történéseket. A témával foglalkozó amatőrök és szakemberek legalább két szálon vizsgálódnak. Vannak, akik földönkívüli élet nyomait kutatják a világűrben (mint ahogy a NASA is), vagy az idegenek földi jelenlétét kutató nyomozásokat folytatnak. Furcsa fotók, megfigyelések, szép számmal vannak, az internet fejlődésével szinte mindegyikük szabadon elérhető a világhálón. A kutatók másik csoportja azokat az azonosítatlan tárgyakat kutatja, amelyek földi eredetűek. Meggyőződésük szerint titkos katonai projektek keretében egyes országok napjainkban is kapcsolatban vannak idegen civilizációkkal, és a számtalan megmagyarázhatatlan esemény hátterében a tőlük átvett technológiák földi továbbfejlesztései állnak. Hogy mi a valóság, talán sosem tudjuk meg. Az igazság odaát van, és még hosszú ideig ott is marad.
Koller Péter

 
Dnešný deň

Streda, 27.mja 2020
as: hodn

Dnes m meniny: Iveta
Zajtra m meniny: Viliam

Kalendár udalostí
« < Mj 2020 > »
N P U S P S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
« < Jn 2020 > »
N P U S P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes620
mod_vvisit_counterVčera816
mod_vvisit_counterTento týždeň2005
mod_vvisit_counterTento mesiac55875
mod_vvisit_counterCelkom3445156