| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

20 éves a Magyar Suzuki Zrt. PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Utorok, 07.jna 2011 - 11:15 hod.
obrázokKülönleges évfordulóhoz érkezett a Magyar Suzuki Zrt. A párkányi régió legtöbb lakosát foglalkoztató üzemet húsz évvel ezelőtt, 1991 áprilisában alapították. Ma már jelentős szereplője a magyarországi és az európai járműgyártásnak, a teljes európai piacot ellátja. A termelés öt nagyobb üzemegységben zajlik. Az elmúlt két évtizedben egyenletes ütemben növekedett a gyár. A legjelentősebb beruházások a 2003–2008 közötti időszakban történtek. Ekkor a Suzuki „európai reneszánsz programjának” keretén belül két legfontosabb célkitűzése az európai disztribúciós hálózat kiépítése volt, valamint a magyar leányvállalat felkészítése a 300 ezres gyártási darabszámra. A csúcsteljesítmény elérését a 2008-as év végére begyűrűző, az autóipart komolyan sújtó gazdasági válság akadályozta meg. 2010-ben a vállalat 170 ezer gépkocsit gyártott. Napjainkig csaknem 2 millió Suzuki autó gördült le a gyártószalagról az esztergomi üzemben. Exporttevékenysége során a vállalat nem csupán az európai piacot látja el gépjárművekkel, szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti és észak-afrikai országba – például Izraelbe vagy Marokkóba – is. A 3500 Suzuki-dolgozó mellett a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a Magyar Suzuki Zrt. több tízezer ember számára nyújt megélhetést, emellett jelentős szerepet játszik a régió motorkereskedelmében is: nyolc környező ország piacát látja el motorokkal.
 
Dnešný deň

Piatok, 24.janura 2020
as: hodn

Dnes m meniny: Timotej
Zajtra m meniny: Gejza

Kalendár udalostí
« < Janur 2020 > »
N P U S P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes74
mod_vvisit_counterVčera1701
mod_vvisit_counterTento týždeň7987
mod_vvisit_counterTento mesiac50291
mod_vvisit_counterCelkom3152172