| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

PlagĂĄty na plagĂĄtoch PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Streda, 04.mája 2011 - 08:47 hod.
Jednotlivé verejné priestranstvá Štúrova – myslím tým autobusové zastávky, stÄşpy, rôzne steny a iné plochy – sú plné reklám a plagátov. VoÄžby do samospráv sa konali v novembri, reklamy propagujúce kandidujúcich však môĹžeme ešte aj dnes vidieĹĽ na mnohých miestach.  

 

Na Slovensku podÄža platných zákonov volebné plagáty môĹžeme umiestniĹĽ iba na takých miestach, ktoré  dotyčná osadlosĹĽ (mesto, obec) schváli vo všeobecno-záväznom nariadení. Takisto toto nariadenie môĹže vyzvaĹĽ na odstránenie týchto plagátov a môĹže vyrubiĹĽ prípadnú peňaĹžnú sankciu. V Štúrove to obsahuje nariadenie č. 2009/5. Čítajúc dokument sa dozvieme, Ĺže na umiestnenie plagátov na verejných priestranstvách máme desaĹĽ takýchto miest. Je to medzi mnohými napríklad oporný múr pri škrobárni na kriĹžovatke ulíc Hlavná – Nánanská, starý betónový múr na nábreĹží Dunaja, betónový múr vedÄža vchodu predajne "Francúzskej pekárne", oporný múr na Ĺ˝elezničnom rade – oproti pošte, betónové skruĹže umiestnené na území mesta (takéto môĹžeme nájsĹĽ aj vedÄža SLSP) a mohli by sme vymenovaĹĽ aj ďalšie. Plochy vyhradené na umiestnenie - vylepovanie volebných plagátov sú označené nápisom „VOÄ˝BY“. Medzi povolenými plochami nie je ani jeden stÄşp elektrického vedenia a veru z niektorých týchto stÄşpov aj dnes na nás pozerajú kandidáti. PodÄža VZN umiestnenie plagátov na nevhodné miesta sa posudzuje ako priestupok.  Nariadenie ale neustanovuje čas, dokedy je potrebné tieto plagáty odstrániĹĽ. Pokuta sa môĹže uloĹžiĹĽ iba v tom prípade, keď policajti chytia pri čine (teda pri vylepovaní), dopúšĹĽajúcich sa  priestupku.

Náš mesačník vyhÄžadal aj osoby, ktoré reklamovali plagáty. Miestna organizácia SMK umiestnila plagáty iba na povolených miestach alebo na súkromných pozemkoch. Ádám Belák, predseda miestnej organizácie povedal, Ĺže sa nezaoberali odstránením reklamných plagátov, v praxi to prelepia iní. „NakoÄžko existuje také nariadenie, ktoré predpisuje odstránenie plagátov z tých miest, ktoré sú na tieto účely mestom vyhradené, okamĹžite ich odstránime aj v tom prípade, keď momentálne nevieme o takej technike, ktorá by umoĹžnila odstránenie prelepených plagátov bez zničenia aktuálneho, horného plagátu“ – zdôraznil, a poznamenal, Ĺže vyhradené miesta slúĹžia na reklamné účely.

František Parkanský pre náš mesačník povedal, Ĺže volebné plagáty vyhotovili jeho sponzori. Oni ich umiestnili na rôznych miestach mesta a je si istý tým, Ĺže na potrebných miestach ich aj odstránili alebo odstránia. Parkanský nevie o tom, Ĺže by jeho popularizujúce plagáty boli umiestnené na ilegálnych miestach (sú na všetkých stÄşpoch elektrického vedenia), ale dodal, Ĺže viaceré volebné plagáty sú zalepené uĹž novými, z toho dôvodu odstránenie uĹž ani technicky nie je realizovateÄžné.   

Náš mesačník vyhÄžadal aj Tibora Vinczeho, bývalého kandidáta na post primátora. Reklamy má na súkromných miestach, na naše otázky neodpovedal.

OhÄžadne plagátov strany Most-Híd sme sa opýtali Andrey Vitkóovej, poslankyne mestského zastupiteÄžstva. „Pokladali sme za dôleĹžité, aby sme dodrĹžali zákonom dané nariadenia týkajúce sa kampane. Naši aktivisti pochodili všetky miesta vyhradené na umiestnenie plagátov a naše reklamy sme umiestnili iba na tieto miesta. Mesiac po voÄžbách odstránili zvyšky volebných plagátov“ – povedala poslankyňa, a poznamenala: ”Mrzelo by nás , keby obraz vytvorený o štúrovských mosĹĽákoch vznikol na základe obrazu nejakého pozostávajúceho potrhaného plagátu”.

 

Koller, Kasza-Szép (preklad: gp)  
 
Dneťný deň

Piatok, 19.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Jela
Zajtra má meniny: Marcel

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes9863
mod_vvisit_counterVčera9323
mod_vvisit_counterTento týŞdeň40432
mod_vvisit_counterTento mesiac146284
mod_vvisit_counterCelkom3611028