| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Sen sa stal skutočnosĹĽou PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Streda, 04.mája 2011 - 08:40 hod.
Sen o technicky špičkovo vybavenom 3D digitálnom kine. Obyvatelia Štúrova, ako aj jeho návštevníci si budú môcĹĽ od júna uĹžívaĹĽ vyššej kvality a komfortu. Dlhodobo pripravovaný projekt digitalizácie sa konečne blíĹži ku koncu a návštevníci kina Danubius pocítia aj zmenu v technickej kvalite premietaných filmov. Mestské kino totiĹž prechádza na digitálne premietanie.

Prečo je digitalizovanie kina také dôleĹžité?

Pokrok v audiovizuálnej sfére je v poslednom období veÄžmi výrazný. Výroba klasických 35 mm kópií v roku 2012 končí. Tie zariadenia, ktoré nebudú disponovaĹĽ digitálnou technikou budú odsúdené na zánik. Nebudú maĹĽ totiĹž čo premietaĹĽ. Je to existenčná otázka kín a v súčasnosti veÄžmi aktuálna. A je to aj nevyhnutný krok k tomu, aby v našom meste kino zotrvalo a zachovalo si svoju viac ako 90 ročnú históriu.

Kino Danubius patrí k tým z mála šĹĽastných, kín, ktoré budú ako jednosálové kiná (tzv. kamenné) digitalizované medzi prvými. Raritou je, Ĺže budeme pravdepodobne najmenšie kino na Slovensku vybavené touto technikou. Predpokladané náklady na digitalizáciu štúrovského kina budú vo výške 150 tisíc eur. Kino pouĹžilo časĹĽ finančných prostriedkov z vlastných zdrojov. Druhú časĹĽ prostriedkov získalo dotáciou z Audiovizuálneho fondu, kde vo vlaňajšej výzve z počtu 15 prihlásených kín (podporu získalo 5 kín) získalo kino grant, vo výške 31 tisíc eur. Projekt spolufinancuje aj mesto Štúrovo, ktoré sa veÄžmi pozitívne postavilo k tejto váĹžnej problematike a zaradilo digitalizáciu kina do investičných akcií na rok 2011.

 Kedy začíname a Äo môĹžete očakávaĹĽ? 

Úvodným titulom bude animovaný film RIO uvedený v 3D formáte 4.júna 2011. Od júna budeme postupne prechádzaĹĽ na premietanie digitálnych 2D a 3D verzií filmov, samozrejme budú hrané aj filmy klasického formátu. Diváci uvidia zásadnú zmenu nie iba v ponúkaných tituloch, ale aj vo vysokej kvalite obrazu a zvuku. Samozrejme súčasĹĽou sú aj tzv. 3D okuliare. V letnej sezóne pripravujeme denne jedno predstavenie v 3D formáte (detské alebo večerné). Digitálne kino umoĹžní aj projekcie alternatívneho obsahu, ako napríklad priame prenosy zo svetových operných scén (Metropolitná opera New York), prenosy Ĺživých koncertov klasickej aj populárnej hudby či športové prenosy (Liga majstrov, F1).Takéto podujatia plánujeme zaradiĹĽ do programu kina na jeseň roku 2011. Digitalizácia kina prinesie pre mesto, okolité obce a región výrazné skvalitnenie kultúrneho a spoločenského Ĺživota a nové moderné formy zábavy.

 

Srdečne Vás očakávame!

 Nataša Simonková   
 
Dneťný deň

Piatok, 19.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Jela
Zajtra má meniny: Marcel

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2295
mod_vvisit_counterVčera9323
mod_vvisit_counterTento týŞdeň32864
mod_vvisit_counterTento mesiac138716
mod_vvisit_counterCelkom3607048