| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

EurĂłpsky deň v Ĺ tĂşrove PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 1
SlabéVynikajúce 
Utorok, 29.marca 2011 - 14:59 hod.
Mestské kultúrne stredisko s podporou Štátnej správy a Ministerstva spravodlivosti Maďarskej republiky usporiada 8. mája 2011 Európsky deň.

 

Apropo podujatia trvorí fakt, Ĺže pred 60-timi rokmi, 9. mája 1950, Robert Schuman (francúzsky minister zahraničných vecí) predniesol návrh na znovuzriadenie Európy, čo bolo vtedy neodpustiteÄžné na udrĹžiavanie mierových vzĹĽahov. Európsky deň sa koná vo viacerých mestách Európskej únie. Ich cieÄžom je priblíĹžiĹĽ Európu k Äžuďom a obyvateÄžov EÚ k sebe. Maďarsko, ako terajší predsedajúvi štát EÚ, oslávi výročie spoločne s Maďarmi Ĺžijúcimi za hranicami. Okrem Štúrova bude jednodňový festival prebiehaĹĽ na Ukrajine, v Rumunsku, v Srbsku, v Chorvátsku, v Slovinsku a samozrejme v Maďarsku vo Veszprémskej Ĺžupe v obciach Alsóörs a Felsőörs. Podujatie bude naĹživo vysielaĹĽ Duna televízia. V Štúrove bude festival prebiehaĹĽ na viacerých miestach. Jedným je termálne kúpalisko Vadaš, kde sa uskutočnia programy pod názvom Pre zdravú Európu. V znamení športu sa bude konaĹĽ i beh. Hlavným miestom festivalu bude korzo pri Dunaji a priÄžahlé parkovisko. Tu sa budú striedaĹĽ programy na dvoch javiskách, otvorí sa vínna ulica, miestni remeselníci predstavia svoje remeslá formou interaktívneho zapojenia divákov. Prebehne súĹĽaĹž vo varení. Na rad sa dostanú detské programy, dychová hudba, amatérske skupiny, piesne zo známych muzikálov a operiet v podaní Györgya Derzsiho a Imre Vadkertiho. Ďalej to budú svetoznáme skladby od hudobnej skupiny ABBA v podaní Novozámockého rockového divadla , Äžudové piesne za sprievodu Äžudovej hudby Anyalai Pepes Sándora zo Strekova a koncert skupiny Ghymes. Podrobný program festivalu bude uvedený v aprílovom vydaní Štúrova a okolia.

Preklad g.p. 

Výzva kultúrneho domu

SúčasĹĽou Európskeho Dňa bude súĹĽaĹž vo varení gulášu, do kterej sa treba prihlásiĹĽ najneskôr do 21.apríla. Základné suroviny potrebné k vareniu zabezpečíme, preto prosíme štartujúcich, aby sa do uvedeného dátumu prihlásili. PrihlásiĹĽ sa môĹžete dvomi spôsobmi. Názov druĹžstva a druh jedla, ktorý hodláte pripravit (bravčové, hovädzie, ryba, divina) môĹžete nahlásiĹĽ na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete ma zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidie. , alebo priamo v Mestskom kultúrnom stredisku (0367511108). Základné suroviny si môĹžu druĹžstvá prevziaĹĽ v piatok 6. mája. Drevo na kúrenie zabezpečíme. Ostané potreby si zabezpečia súĹĽaĹžiaci. ÚčasĹĽ zdarma – bez štartovného. Prvé tri druĹžstvá dostanú hodnotnú cenu.

 
Dneťný deň

Štvrtok, 18.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Valér
Zajtra má meniny: Jela

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes6827
mod_vvisit_counterVčera7743
mod_vvisit_counterTento týŞdeň28073
mod_vvisit_counterTento mesiac133925
mod_vvisit_counterCelkom3604618