| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

A rendőrsĂŠg Ă­gĂŠri, fellĂŠp a szabĂĄlyszegők ellen PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Utorok, 29.marca 2011 - 14:36 hod.
Az elmúlt időben egyre gyakrabban figyel fel az ember a sétálóutca forgatagába bele nem illő elemekre, gondolok itt a kerékpárjukat bőszen hajtó biciklisekre, vagy az áru helyett csak személyt szállító gépjármĹąvekre.

 

Bár az előírások szerint csakis áruszállítás céljából szabad motoros jármĹąvel felhajtani a korzóra, mégis nem e célt szolgáló személyautókkal is parkolnak a téren. Minderre a nap szinte bármely szakában felfigyelhetünk. Az érvényben lévő városi rendelet szerint reggel öttől délután kettőig engedélyezett mindez, kivéve a hét utolsó napját, illetve az ünnepnapokat (ekkor tilos a behajtás). A jármĹąvek csakis a pakoláshoz szükséges időtartamig tartózkodhatnak a sétálóutcán. A legutóbbi testületi ülésen módosították az ide vonatkozó rendeletet, mely szerint 3,5 tonnáig 15 percet, 7 tonnáig 30 percet vehet igénybe az áruszállítás, vagyis a ki- illetve bepakolási folyamat. A jármĹąvek haladási sebessége nem lépheti túl a 20 kilométer per órát. A városi rendelet a kerékpárosokra is kiterjed: az előírások szerint kétkerekĹąjüket maguk mellett tolva használhatják a korzót, felülni 10 óra előtt, illetve 19 óra után szabad, haladás közben pedig a gyalogosok testi épségét nem veszélyeztethetik. Azok, akik megszegik ezen szabályokat, 6638 euróig terjedő büntetésre számíthatnak. Bohumír Horban, a városi rendőrség parancsnoka a fentiekben ecsetelt problémával kapcsolatosan kifejtette: próbálnak fellépni a kialakult helyzet ellen, melynek egyik módja a gyalogos járőrözés intenzitásának a növelése. A rendőrök figyelmeztetik és büntetik is a szabálytalankodókat. „Ezeknél az ellenőrzéseknél mindenki azt állítja, hogy árut szállít, s ha ez beigazolódik, nem jár büntetés. Éppen ezért volt szükség a sétálóutcával foglalkozó rendelet módosítására. Az új szabályok szerint a jármĹąvek előre megszabott ideig tartózkodhatnak a korzón“ – magyarázta a parancsnok.  
 
Dneťný deň

Utorok, 16.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Dana a Danica
Zajtra má meniny: Rudolf

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes6347
mod_vvisit_counterVčera6290
mod_vvisit_counterTento týŞdeň12639
mod_vvisit_counterTento mesiac118492
mod_vvisit_counterCelkom3596758