| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Megszűnhet a körzeti hivatal? PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 1
SlabVynikajce 
tvrtok, 17.februra 2011 - 08:50 hod.
A belügyminisztérium az állami szféra ésszerűsítésébe kezdett. Szigeti László és Farkas Iván, az MKP párkányi régiójának a politikusai úgy tudják, felmerült a Párkányi Körzeti Hivatal megszüntetése is. A belügyi tárca nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt, júniusra ígért konkrét választ. A Híd ígéri, fellép, ha reálissá válik az információ. 

 

Szigeti László és Farkas Iván sajtóközleményben tette nyilvánossá azon információját, mely szerint a belügyminisztériumban 5 általános állami körzeti hivatal megszüntetése merült fel, köztük a párkányié is. Az intézmény 2004-ben, az Magyar Koalíció Pártjának a javaslatára jött létre. Mint ahogy a nyilatkozatban áll: a párkányi régióban találhatóak olyan települések is, amelyek 70-75 kilométer távolságra vannak Érsekújvártól, melyet tömegközlekedéssel sokszor nem egyszerű megközelíteni. A körzeti hivatal létrehozásának egyik célja éppen ezért az utazás megkönnyítése és az volt, hogy javuljanak a Párkányban és annak térségében élők lehetőségei. Az utóbbi években okmányiroda is létesült, tavaly ősztől pedig megnyílt a közlekedési hatóság kihelyezett irodája. „A térségben élők számára kellemetlen változást jelentene a hivatal megszüntetése, hiszen az intézményben történik a vállalkozók és az iparosok bejegyzése, a kihágások kivizsgálása, a civil védelem és a lakosság nyilvántartása. A gazdasági válság idején egyetértünk az állami kiadások lefaragásával, az állami alkalmazottak számának csökkentésével. Mindezt azonban nem hivatalok megszüntetésével s nem a régiókban kellene végrehajtani, hanem Pozsonyban, a központi államigazgatás szintjén. Máskülönben az ügyintézés eltávolodik a polgároktól, romlik a lakosság kiszolgálásának színvonala” – olvasható a nyilatkozatban, mely figyelmeztet: a körzeti hivatalok megszüntetéséről, a közigazgatás ilyen irányú átalakításáról nincs szó a kormányprogramban sem. A két politikus ezért felszólította a belügyminisztérium illetékeseit, a Híd politikusait, akadályozzák meg a körzeti hivatal tervbe vett megszüntetését. A belügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa, Alena Koisová nem cáfolta, de nem is erősítette meg a hírt. Szavai szerint egyes állami szervezetek a tárca megbízására vizsgálják az állami szféra működését, a kapott eredmények alapján összehasonlítják az egyes közigazgatási szervek működésének minőségét, frekventáltságát. „A kormány ésszerűsíteni szeretné az állami közigazgatás struktúráját” – magyarázta Koisová, majd hozzátette: a vizsgálat során kapott eredmények júniusban kerülnek a kormány elé, ekkor derül ki az is, mely hivatalok megszüntetetése lenne célszerű.

Közlemény a körzeti hivatal megszüntetéséről

Az utóbbi hetekben a médiákban és az emberek között is elterjedt az a hír, mely szerint megszűnik néhány körzeti hivatal, köztük a párkányi is. Tisztázni szerezném, hogy rémhírről van szó. Egy olyan hírről, amely egy pontatlan információ miatt keletkezett, s amely arról szólt, hogy a belügyminisztérium a körzeti hivatalok effektivitásáról készít jelentést. Ez azonban nem jelenti azok megszüntetését. A körzeti hivatal megszüntetéséről nem a hivatalnokok, sem a minisztériumok, vagy a politikus dönt. Ilyen kérdésekben azok a politikai pártok hozzák meg a döntést, akik a kormányt alkotják. Bugár Béla, a Híd elnöke, aki maga is részt vett a párkányi hivatal létrehozásában, kijelentette, a párt nem támogatja a hivatal bezárását, mindez nem része a kormányprogramnak sem. Az állami pénzekkel való spórolás miatt a Párkányi Körzeti Hivatal az év elején 5 munkahelyet szüntetett meg. Jelenleg 20-an dolgoznak az intézményben. Ing. Bc. Július Kamanca, a Párkányi Körzeti Hivatal elöljárója.

 

Kasza-Szép Éva 

 
Dnešný deň

Utorok, 23.jla 2019
as: hodn

Dnes m meniny: Oga
Zajtra m meniny: Vladimr

Kalendár udalostí
« < Jl 2019 > »
N P U S P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1889
mod_vvisit_counterVčera2798
mod_vvisit_counterTento týždeň4687
mod_vvisit_counterTento mesiac64234
mod_vvisit_counterCelkom2709531