| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

KornĂŠlia SlabĂĄkovĂĄ szebbĂŠ tennĂŠ PĂĄrkĂĄnyt PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Štvrtok, 17.februára 2011 - 08:39 hod.
Párkány alpolgármestere Kornélia Slabáková lett, aki független képviselőként már 12. éve a városi önkormányzat tagja. Kornélia Slabáková személyében első alkalommal van szlovák nemzetiségĹą alpolgármestere Párkánynak, de mint mondta, számára a nemzetiségi hovatartozás nem kérdés, minden ember egyforma. Az elkövetkező években környezetünk szebbé tételéért szeretne dolgozni, és egy régóta húzódó, több száz embert érintő probléma megoldásával is megpróbálkozik.

 

Több éven keresztül pedagógusként tevékenykedett.

KönnyĹą volt elhagyni a katedrát.Nem. Nehéz volt meghozni a döntést. Az egész pályafutásom egy iskolához kötődik, ez az intézmény pedig nagyon a szívemhez nőtt. Viszont azokat a tapasztalatokat, amelyeket az elmúlt 12 év alatt az önkormányzati szférában szereztem, szívesen kamatoztatnám tovább. Az, hogy teljes körĹąen ezzel foglalkozom, remélhetőleg meghozza a maga gyümölcsét.

Ön az első nő, aki Párkány alpolgármestere lett.

Nem tulajdonitok ennek nagy jelentőséget. Mindegy, hogy nőről, vagy férfiről van-e szó, de azért mindenképpen örülök az elsőségnek.

Mit gondol, miért Önre esett Ján Oravec választása?

Szavai szerint a pozitív kapcsolatunk és a tapasztalatom döntött mellettem. Azt gondolom, hogy a választásokon megszerzett szavazataimnak a számával ez összefügg mindez, melyeket ezúton is nagyon szépen köszönök.

Hogy sikerült kiépíteni azt a bizalmat, amelyet az emberektől kap?

Az okok között szerepel, hogy mindenkivel megpróbálom megtalálni a közös hangot, legyen szó bármilyen nemzetiségĹą vagy gondolkodású egyénről. Nem szívesen használom a nemzetiség szót. Mindannyian egyelőek vagyunk és mindenkivel elbeszélgetek akár szlovák, akár magyar nyelven. Ráadásul a párkányi barátaim nagy része magyar nemzetiségĹą. A szívem mélyén egy kicsit én is magyar nemzetiségĹą vagyok, a szüleim is ilyen gyökerekkel rendelkeznek. Az, hogy szlovák nemzetiségem lett, az ő döntésük volt abban az időben, amikor is egy teljesen szlovák közegbe születtem bele. A nemzetiségi hovatartozásnak számomra nincsen jelentősége.

Milyen célokkal vág bele az új esztendőbe, az új hivatásba?

Minden olyan területen segíteni szeretnék, ahol szükség van rá, s a polgármestert is szeretném támogatni a munkájában. Szeretnék hozzájárulni a város fejlődéséhez, mely fontos a helyiek és a turisták számára is, hogy szívesen térjenek vissza hozzánk.

Ha jól sejtem, a figyelme a környezetünkre és annak tisztaságára fog irányulni.Így igaz.

Szeretném elősegiteni azt, hogy rend és tisztaság legyen a városban illetve a lakótelepeken. Ehhez olyan feladatok szükségesek, mint a rendszeres kaszállás, a zöld területek gondozása. Örülnék annak, ha szinesebbé válna a sétélóutca, például virágszigetek kiépitésével. Jó lenne megoldani a szelektív hulladékgyĹąjtés problémáját, valamint visszaszorítani a zöld területen parkoló autók számát. Az, hogy mekkora rend és tisztaság lesz városunkban, nem csak azokon múlik, akiknek ez a munkaköri kötelességük. Mindannyiunk felelősségéről van szó, ezért próbáljunk felelősségteljesen hozzáállni a problémához. Gondoskodjunk a környezetünkről és ne szennyezzük azt. Ha mindannyian így teszünk, az eredmény meglátszik majd a környezetünkön. 

Bizonyára olyan tervei is vannak, amelyek nem a környezettel kapcsolatosak?

Természetesen. Szeretném megoldani Nothart Mária esetét. Az információim szerint, amelyeknek még muszáj utána járnom, a hölgy nem tartózkodik párkányi otthonában, mégis szól a zene, ez pedig a humán együttélés alapelveivel nem összeegyeztethető. Úgy gondolom, színesebbé kellene tenni a kulturális életet is: mindezt minden korosztály számára érdekes programok formájában.   Kasza-Szép Éva

 
Dneťný deň

Streda, 24.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Juraj
Zajtra má meniny: Marek

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1379
mod_vvisit_counterVčera9352
mod_vvisit_counterTento týŞdeň18143
mod_vvisit_counterTento mesiac183162
mod_vvisit_counterCelkom3629230