| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

I. olympiĂĄda na Ĺ peciĂĄlnej zĂĄkladnej ĹĄkole v Ĺ tĂşrove PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 1
SlabéVynikajúce 
Piatok, 31.júla 2009 - 08:52 hod.
V tomto školskom roku sa aj naša škola s veÄžkým očakávaním zapojila do súĹĽaĹže „Olympijské festivaly detí a mládeĹže Slovenska 2009“, čo je aj súĹĽaĹžou „O pohár prezidenta SR“. Záštitu nad týmto projektom prevzal prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.

 

Hlavnou myšlienkou projektu je, aby si všetci zodpovední  uvedomili význam športu pre Ĺživot a vývoj detí a mládeĹže a aby vyvinuli úsilie k jeho praktickej realizácii. Napriek našim skromným moĹžnostiam, výchova detí k zdravému spôsobu Ĺživota,  ktorého súčasĹĽou je aj telesná výchova, je na veÄžmi dobrej úrovni aj na našej škole. Za dobré výsledky môĹžeme ďakovaĹĽ systematickej práci kolektívu pedagógov. Najvierohodnejším meradlom toho sú práve naši Ĺžiaci, ktorí sa na olympiádu pripravovali s celým nasadením. Organizácia trojdňovej súĹĽaĹže bola náročnou úlohou pre celý kolektív školy, ale seriózny prístup priniesol svoje ovocie. Za hladkú prípravu, priebeh a organizáciu súĹĽaĹže v nemalej miere môĹžeme ďakovaĹĽ Mgr. Koreňovej, ktorej športové skúsenosti dodali odvahu kaĹždému pri organizovaní činností v jednotlivých disciplínach. Slávnostné otvorenie školskej olympiády sa konalo 22.júna v areáli školy. Olympijské hry sa zahájili vypočutím hymny SR a vzápätí riaditeÄžka školy Mgr.Gergelyová Jolana slávnostne otvorila školskú olympiádu. Po vztýčení olympijskej vlajky bol zapálený olympijský oheň a  zloĹžený sÄžub. Po opätovnom odznení štátnej hymny Ĺžiaci pod vedením pedagógov odpochodovali na jednotlivé stanovištia, kde zahájili súĹĽaĹženie. V rámci súĹĽaĹženia sa Ĺžiaci zúčastnili na besede o olympionizme, kde mohli preukázaĹĽ aj svoje vedomosti. Ani nepriaznivé počasie neodradilo súĹĽaĹžiacich a pedagógov, ktorí vedeli kreatívne zareagovaĹĽ na zmenené podmienky v pokračovaní hier. Práve táto nepriaznivá okolnosĹĽ bola dôkazom pravdivosti olympijskej myšlienky, Ĺže šport a hra môĹže byĹĽ spoločným jazykom k dobrým vzĹĽahom, k spolupatričnosti a priateÄžstvu. Perličkou posledného dňa školskej olympiády bol slávnostný spoločný beh Ĺžiakov a učiteÄžov, po ktorom si najlepší športovci a druĹžstvá mohli z rúk riaditeÄžky školy a zástupkyni riaditeÄžky školy Mgr. BobuÄžovej Adriany prevziaĹĽ diplomy a vecné dary. Ukončenie olympijských hier bolo zapečatené uhasením olympijského ohňa, odnesením olympijskej vlajky na takty štátnej hymny. S radosĹĽou a spokojnosĹĽou môĹžeme konštatovaĹĽ, Ĺže z hÄžadiska pedagógov ako aj  z hÄžadiska Ĺžiakov, táto olympiáda bola nad očakávanie úspešná a celkom isto aj motivujúca do budúcnosti. Poďakovanie patrí našim cteným sponzorom: Vénus cukráreň Štúrovo, firma Páldi Obid, Francúzska pekáreň M&M Salka, DM drogéria a 101 drogéria Štúrovo. 

 Szabó Zsolt

 
Dneťný deň

Streda, 24.apríla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Juraj
Zajtra má meniny: Marek

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Apríl 2024 > »
N P U S Š P S
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1871
mod_vvisit_counterVčera9352
mod_vvisit_counterTento týŞdeň18635
mod_vvisit_counterTento mesiac183654
mod_vvisit_counterCelkom3629575