| STUROVO.ORG | Reality trovo | sturovo.sk | Mapa strnky  
Hlavné menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
Názory - Vélemények
Regióny - Régiók
Kultúra - Kultúra
Školstvo - Iskolaügy
Turistika - Turizmus
História - Történelem
Ekonomika - Pénzügy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Šport - Sport
Manuál
Partneri píšu
Sme Online
Felvidék ma
Autorské práva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Balassi Bálint Kulturális Napok huszonnegyedszer PDF Tlai E-mail
Hodnotenie / rtkels: / 0
SlabVynikajce 
Streda, 25.marca 2009 - 08:40 hod.
A városi galériában zajlott le a huszonnegyedik alkalommal megtartott Balassi Bálint Kulturális Napok nyitánya. A helyi képzőművészeti alkotókörnek 25 tagja van. Többnyire párkányi művészek csoportosulása ez, de a tagok között van esztergomi és nyergesújfalui is. Az elmúlt hónapokban Zólyomban és Detván is bemutatkoztak a kör képei, amelyek április 17-ig tekinthetőek meg a galériában. Március 14-én az 1948-as szabadságharcra emlékeztek a Balassi napok keretén belül. A nagyszabású ünnepély több helyszínen zajlott le. A résztvevők koszorúztak az Ady Endre Alapiskolánál, majd a Sétáló utcán lévő kopjafánál. Hat órakor a művelődési központban folytatódott az ünnepély. A kulturális műsorról a Szivárvány énekkar, és a helyi magyar tannyelvű alapiskola diákjai gondoskodtak. Hrubík Bélának, a Csemadok országos elnökének elmondott ünnepi beszéde forradalminak tekinthető. A jelen szlovákiai magyarokat érintő összes problémájára, valamint a kormány által nemrégiben elfogadott negatív törvénykezésekre is reagált, felsorolta a felvidéki magyarság 12 pontját. A Balassi Bálint Kulturális Napok nevezetű programsorozatnak ezzel még nincs vége, lapunk megjelenését követően két rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők. Március 31-én (18.00, Városi Művelődési Központ kisterme) Szakács Lajos történész arra keresi majd a választ, hol lehetett az egykori Kakath vára, április 4-én pedig történelmi vetélkedőt rendeznek a párkányi Csemadokházban.
 
Dnešný deň

Pondelok, 23.septembra 2019
as: hodn

Dnes m meniny: Zdenka
Zajtra m meniny: ubo

Kalendár udalostí
« < September 2019 > »
N P U S P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Očakávané udalosti
Najnovšie správy
Najčítanejšie správy
Vyhľadávanie
  Hľadať na stránke
Prihláste sa
Počasie

In-počasie
Kurzový lístok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1659
mod_vvisit_counterVčera2365
mod_vvisit_counterTento týždeň1659
mod_vvisit_counterTento mesiac55439
mod_vvisit_counterCelkom2865094