| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

Projekt a turizmus fejlődĂŠsĂŠĂŠrt PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Štvrtok, 30.júna 2011 - 10:28 hod.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, majd 118 ezer eurós pályázat megvalósítására nyert pénzt Párkány, a projekt a turizmust hivatott támogatni. A célja tehát az, hogy növekedjen a régió attraktivitása, népszerűbbé váljon vidékünk határokon innen és túl. Időtartama három év, több napos kulturális rendezvényt, konferenciákat, különböző reklám aktivitásokat, a régió több nemzetközi kiállításon való bemutatását foglalja magába.
A konferenciĂĄkat a RĂŠgiĂłfejlesztĂŠsi ÜgynĂśksĂŠg rendezi, az első mĂĄjus vĂŠgĂŠn valĂłsult meg. A talĂĄlkĂĄn a vĂĄros projekt menedzsere, RadoĹĄicky GĂĄbor, rĂśviden Ăśsszefoglalta a szĂźksĂŠges tudnivalĂłkat, s hangsĂşlyozta, a konferencia az első lĂŠpĂŠse annak a munkĂĄnak, amely a pĂĄrkĂĄnyi rĂŠgiĂł nĂŠpszerĹąsĂ­tĂŠsĂŠt cĂŠlozza. Himmler GyĂśrgy, helyi kĂŠpviselő, a kĂśrnyĂŠk fontos tĂśrtĂŠnelmi emlĂŠkeiről beszĂŠlt, arrĂłl, miĂŠrt ĂŠrdemes a Duna partjĂĄra lĂĄtogatni a turistĂĄnak. Mint mondta, a sorbĂłl nem maradhat ki Esztergom sem, mert a vilĂĄg minden tĂĄjĂĄrĂłl idevonzza az embereket, ez pedig lehetősĂŠg PĂĄrkĂĄny szĂĄmĂĄra is. BeszĂŠdĂŠben a BĂŠnyben talĂĄlhatĂł, 13. szĂĄzadi romĂĄn stĂ­lusĂş rotundĂĄrĂłl ĂŠs templomrĂłl beszĂŠlt, megemlĂ­tette hat falu nem ĂŠppen szokvĂĄnyosnak tekinthető kurtaszoknyĂĄs nĂŠpviseletĂŠt, szĂłlt a bĂŠlai kastĂŠlyrĂłl, s PĂĄrkĂĄnyrĂłl is. Halasi Tibor, a helyi kultĂşrhĂĄz igazgatĂłja a projekt rĂŠszekĂŠnt megvalĂłsulĂł fesztivĂĄlrĂłl beszĂŠlt, a hĂĄrom napos kulturĂĄlis kavalkĂĄd jĂşlius mĂĄsodik hĂŠtvĂŠgĂŠjĂŠn, tehĂĄt jĂşlius 8-tĂłl 10-ig lesz. KasnyĂ­k Tibor a kĂźrti borĂĄszatrĂłl, a borfesztivĂĄlrĂłl, s magĂĄrĂłl a borkultĂşrĂĄrĂłl, az agroturisztika bemutatĂĄsĂĄrĂłl adott elő. Mint mondta: az idĂŠn 8-10 ezer lĂĄtogatĂłra, 8 orszĂĄg 52 borĂĄszĂĄra ĂŠs 26 fellĂŠpőre szĂĄmĂ­tanak a 4. KĂźrti PincefesztivĂĄlon, mely jĂşlius 23-ĂĄn, 24-ĂŠn valĂłsul meg. Az ĂŠrdeklődők szĂĄmĂĄra szakmai előadĂĄsokkal is kĂŠszĂźlnek. Hogenbuch EndrĂŠtől, a Vadas kft. igazgatĂłjĂĄtĂłl megtudtuk, a tavalyi statisztikĂĄk szerint vĂĄrosunk ĂŠs annak fĂźrdője az 5. legkeresettebb helyszĂ­n SzlovĂĄkiĂĄban. 30 hektĂĄron, 9 medence helyezkedik el. Egy időben 3000 szemĂŠly tud lakni a fĂźrdőfaluban, melynek medencĂŠiben ĂŠs annak partjain egyszerre 12 ezer ember tartĂłzkodhat. Az igazgatĂł a fĂźrdő mĂşltjĂĄrĂłl is beszĂŠlt. Az első geolĂłgiai fĂşrĂĄsok 1973-ban voltak, s nem termĂĄlvizet, hanem olajat kerestek a szakembere. Mint mondta, jelenleg nagy a konkurenciaharc, az „ottalvó” lĂĄtogatĂłk 64 szĂĄzalĂŠka SzlovĂĄkiĂĄbĂłl ĂŠrkezik, 18 szĂĄzalĂŠkuk pedig cseh. A Vadas kft. cĂŠljaival kapcsolatosan elmondta: 2012-ben szeretnĂŠk ĂĄtĂŠpĂ­teni a Csillag medencĂŠt, ĂŠs 2013-ban elkezdődhet a wellness kĂśzpont projektjĂŠnek a kivitelezĂŠse, a konkrĂŠt megvalĂłsĂ­tĂĄst 2015-re tette. A konferenciĂĄn ezen kĂ­vĂźl bemutatkozott a szalkai tĂĄjhĂĄz is, beszĂŠltek a turisztikai tĂśrvĂŠnyről, az egyes turisztikai egysĂŠgek lehetsĂŠges egyĂźttmĹąkĂśdĂŠsĂŠről, a BajmĂłcon sikeres VIP BajmĂłc KĂĄrtyĂĄrĂłl, ahogy a LiptĂłi KĂĄrtya ĂŠs ezen tĂŠrsĂŠg sikeres menedzsmentjĂŠről is.  
K-Sz.É.
 
Dneťný deň

Streda, 03.júla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Miloslav
Zajtra má meniny: Prokop

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Jún 2024 > »
N P U S Š P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
« < Júl 2024 > »
N P U S Š P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týŞdeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1