| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

CsalĂłk bukkantak fel PĂĄrkĂĄny kĂśrnyĂŠkĂŠn PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Utorok, 29.marca 2011 - 14:51 hod.
Gyógymatracokat, gyógytakarókat és különféle egészségügyi eszközöket kínáló árusok járták a napokban a Párkány környéki falvakat.

 

Főleg idős emberekhez csengettek be azt állítván, hogy az egészségbiztosító illetve valamelyik párkányi szakorvos küldte őket. Részletes és pontos információik voltak az adott személy egészségi állapotáról. „Egy magyar rendszámú autó állt meg a házunk előtt. Utasa Nagy Ildikóként mutatkozott be. Azt mondta, egy magyarországi biztosító alkalmazottja. A férjem nyitott ajtót, de a hölgy név szerint engem keresett. Részletes információi voltak az egészségi állapotomról, azt is tudta, hogy többször voltam mĹątéten és rehabilitáción. Azt állította, az a győri cég, amelyik küldte őt, szorosan együttmĹąködik az egészségbiztosítómmal. Egészségi állapotomra hivatkozva gyógymatracokat kínált nekünk, amelyekért csak szállítási költséget kellett volna fizetnünk. Kissé gyanúsnak tartottuk ezt az akciós kínálatot, ezért azt mondtuk, felhívjuk a biztosítót és alszunk rá még egyet. Erre a hölgy felállt, azt mondta, csak ma van ilyen akciójuk, és távozott. Sajnos elfelejtettük felírni a kocsi rendszámát” – mondta az Új szó egyik muzslai olvasója. Hozzá hasonlóan másokhoz is becsöngetett a szóban forgó árus. „A községi hivatalt két helyi lakos kereste fel ezzel kapcsolatban. Náluk is járt az illető, róluk is pontos információi voltak. Nekik azt mondta, hogy az orvos küldte őt” – mondta Drapák Károly, Muzsla polgármestere. A körzeti orvos és az ügyben érintett egészségbiztosító is elzárkózik az ügytől. A biztosító sajtószóvivője hangsúlyozta, nem mĹąködnek együtt ilyen cégekkel, és ügyfeleik adatait sem adják ki senkinek.
A Muzslához közeli Bélán egy idős hölgy nem volt eléggé elővigyázatos. „100 eurót adott a kereskedőnek, aki két paplant hagyott nála. Azt mondta neki, a pénz a szállítási költségeket fedezi” – nyilatkozott Varga Mihály, Béla polgármestere. A közelmúltban Köbölkúton is történtek hasonló esetek. „Mi akkor a helyi televízióban hívtuk fel a lakosok figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak, ne dőljenek be az ilyen meséknek, és ne engedjenek be senkit a házukba” – tájékoztatott Mihalik Gábor, Köbölkút polgármestere.
„Hozzánk nem érkezett jelentés ilyen esetekről. Pedig fontos lenne, hogy az érintettek bejelentést tegyenek a rendőrségen. Az ehhez hasonló ügyek közzétételével ugyanis figyelmeztetni tudjuk a lakosokat, hogy legyenek sokkal elővigyázatosabbak” – nyilatkozott Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő.
Gulyás Zsuzsanna (Új Szó)
 
Dneťný deň

Streda, 03.júla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Miloslav
Zajtra má meniny: Prokop

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Jún 2024 > »
N P U S Š P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
« < Júl 2024 > »
N P U S Š P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týŞdeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1