| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

SlabĂĄkovĂĄ: „Pre mňa sĂş vĹĄetci občania rovnakí“ PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Štvrtok, 17.februára 2011 - 08:27 hod.
Zástupkyňou primátora v Štúrove sa stala Kornélia Slabáková, ktorá uĹž dvanásty rok pôsobí v miestnom zastupiteÄžstve. Kornélia Slabáková je prvou Ĺženou v tejto fukncii, za svoje ciele si vytýčila zlepšiĹĽ situáciu čo sa týka poriadku a Äistoty nášho okolia.

 

Mnoho rokov ste pôsobili na akademickej pôde. Aký je to pocit, zmeniĹĽ povolanie?

Rozhodnutie vôbec nebolo jednoduché. Celá moja doterajšia Ĺživotná kariéra prebiehala na jednej škole, a tá je mojou srdcovou záleĹžitosĹĽou. Rada by som svoje skúsenosti, ktoré som získala za tých 12 rokov čo pôsobím v meste, zúročila. Snáď prinesie moje úsilie v tejto práci aj zodpovedajúce výsledky.Ste prvou Ĺženou na tejto pozícii.Ja tomu nepripisujem veÄžký význam. Či je to Ĺžena, alebo muĹž, nie je rozhodujúce. KaĹždopádne ma teší toto prvenstvo.

Čo si myslíte, prečo ste práve Vy boli zvolená na tento post?

Myslím si, Ĺže to súvisí s počtom hlasov, ktoré som od občanov pri voÄžbách dostala. Samozrejme veÄžmi pekne ďakujem za dôveru.

Čím ste si vybudovali takúto dôveru?

Dôvod, prečo som dostala toÄžko hlasov je aj ten, Ĺže sa naozaj snaĹžím nachádzaĹĽ spoločnú reč s občanmi rôznych národností a vyjadrení. Nerada pouĹžívam to slovo národnosĹĽ, pretoĹže pre mňa sú si všetci občania rovní a porozprávam sa s kaĹždým či uĹž po slovensky alebo po maďarsky. Dokonca môĹžem povedaĹĽ, Ĺže väčšinu priateÄžov v Štúrove mám práve maďarskej národnosti. Aj ja som niekde v kútiku srdca maďarskej národnosti, moji rodičia majú takéto korene. To, Ĺže som sa stala občiankou slovenskej národnosti, bolo ich rozhodnutie onoho času, keď som sa narodila do úplne slovenského prostredia. Myslím si, Ĺže to, kto akej národnosti je, nie je podstatné pre Ĺživot, či vzĹĽahy človeka.

Aké sú Vaše ciele na nasledujúce roky?

V nasledujúcom volebnom období by som rada bola nápomocná všade tam, kde to bude potrebné a chcela by som pomáhaĹĽ primátorovi mesta. Rada by som sa podieÄžala na rozvoji mesta v záujme občanov, ale tieĹž turistov, aby sa tu cítili dobre a aby mali chuĹĽ naše mesto opäĹĽ navštíviĹĽ.

V centre Vašej pozornosti bude naše okolie, poriadok a Äistota.

Chcela by som napomáhaĹĽ k udrĹžiavaniu poriadku a Äistoty v meste a na sídliskách. S tým súvisí niekoÄžko úloh, povinností, ako napríklad pravidelnosĹĽ kosenia, udrĹžiavanie zelených porastov. Privítala by som, keby sa podarilo spestriĹĽ aspoň trochu pešiu zónu nejakými pestrými kvetovými ostrovčekmi. Ďalej s tým súvisí vyriešenie separácie odpadu a takisto by bolo treba obmedziĹĽ parkovanie na trávnatých porastoch, týka sa to hlavne priestorov na sídliskách. To, aký poriadok v meste budeme maĹĽ, je vecou všetkých nás a nielen primátora, zástupcu primátora, alebo tých, ktorí to majú v náplni práce. Skúsme k tomu pristupovaĹĽ naozaj zodpovedne, starajme sa o svoje okolie, neznečisĹĽujme si svoje prostredie. Keď budeme takto k tomu pristupovaĹĽ všetci, bude to vidieĹĽ aj na samotnom meste.        

Azda máte aj také plány, ktoré sa netýkajú len prírody.

Samozrejme. Budem sa snaĹžiĹĽ vyriešiĹĽ prípad pani Nothartovej. PodÄža mojich vedomostí, ktoré si musím overiĹĽ, púšĹĽa hudbu aj keď sa tu nezrdĹžiava, čo fakt nemá nič spoločné s princípmi humánneho spolunaĹžívania. Myslím si, Ĺže by bolo dobré trošku spestriĹĽ kultúrne vyĹžitie a ponúkanie zaujímavých programov pre občanov všetkých vekových kategórií.

 Eva Kasza-Szépová 

 
Dneťný deň

Streda, 03.júla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Miloslav
Zajtra má meniny: Prokop

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Jún 2024 > »
N P U S Š P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
« < Júl 2024 > »
N P U S Š P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týŞdeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1