| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

EurĂłpa Nap PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Utorok, 07.júna 2011 - 11:24 hod.
Bár az égiek nem voltak kegyesek az Európa Nap rendezőihez, a két napos program rendben lezajlott. Több mint ezer ember vett részt a Duna-parti parkolóban megtartott eseményen.

A vasĂĄrnap reggeli kiadĂłs esőben 100-an ĂĄlltak a futĂłverseny rajtszalagjĂĄnĂĄl. A legidősebb rĂŠsztvevő, Juraj KovĂĄc, betĂśltĂśtte a 91. ĂŠletĂŠvĂŠt. A fĂŠrfiak kĂśzĂźl Magyar Imre, a nőknĂŠl BakĂł Barbara, a gyerek kategĂłriĂĄban pedig Kiňa Ivan nyert, mindhĂĄrman kerĂŠkpĂĄrt vihettek haza. A vĂĄltĂł-ĂşszĂłversenyen vĂŠgĂźl kĂŠt csalĂĄd indult, ők a nem ĂŠppen fĂźrdőzĂŠsre alkalmas 8 fokos hőmĂŠrsĂŠklet mellett csobbantak a vĂ­zbe, bĂĄtorsĂĄgukĂŠrt egy-egy Ăşj biciklivel gazdagodtak. A program rĂŠszekĂŠnt kĂŠzmĹąvesek sorakoztak fel a sĂŠtĂĄnyon. Mind ők, mind pedig a reneszĂĄnsz furulyamĹąvĂŠsz, a lufis bohĂłc, az arcfestő ĂŠs mĂĄs rĂŠsztvevő kiĂĄllta az időjĂĄrĂĄs dĂŠlelőtti prĂłbĂĄjĂĄt. A borsĂŠtĂĄny hĂĄzai mĂĄr dĂŠlelőtt kinyitottak, bizonyĂĄra sokan melegedtek a nedĹąket kortyolgatva, hiszen 7500 borkĂłstolĂłjegy fogyott el. A RotyogtatĂł gulyĂĄsfőző verseny rĂŠsztvevői kĂśzĂźl vĂŠgĂźl sokan fedett helyszĂ­nen kĂŠszĂ­tettĂŠk el ĂŠteleiket, nĂŠhĂĄnyan azonban dacolva a vĂĄltozĂŠkony „helyzettel” a Duna-partjĂĄn tevĂŠkenykedtek. A zsĹąri, SlabĂĄkovĂĄ KornĂŠlia PĂĄrkĂĄny polgĂĄrmester-helyettese, Ölvedy BalĂĄzs a VisegrĂĄdi Thermal Hotel chef de party poszton lĂŠvő chefje ĂŠs JĂĄszai Tibor, az esztergomi PrĂ­mĂĄs Pince EurĂłpa bajnok főchefje 21 ĂŠtket kĂłstolt meg. A vĂŠgeredmĂŠny: első helyezett Golden FakanĂĄl Team, a mĂĄsodik Mi vagyunk csapata, a harmadik Most-HĂ­d pĂĄrkĂĄnyi alapszervezete. KĂźlĂśndĂ­jas a Golden FakanĂĄl Team kettes csapata, valamint a szentgyĂśrgymezői női kĂśr lett. Mire a folklĂłrfesztivĂĄl elkezdődĂśtt, az időjĂĄrĂĄs is jobbĂĄ vĂĄlt. TĂ­z kĂśrnyĂŠkbeli csoport lĂŠpett szĂ­npadra. PĂĄrkĂĄnybĂłl a BotorkĂĄlĂł, KiskisbojtĂĄr, KisbojtĂĄr, Ĺ tĂşrovčatĂĄ, BartrĂłl a BĂ­bic, ÚjgyallĂĄrĂłl (Dulovce) a Lúčik, ZselĂ­zről a Kincső, EsztergombĂłl a Kerekecske ĂŠs a VĂĄralja, KĂŠmĂŠndről a VasvirĂĄg. SzĂ­nvonalas fellĂŠpĂŠsĂźk utĂĄn az ÉrsekĂşjvĂĄri RockszĂ­npad, majd Derzsi GyĂśrgy ĂŠs Vadkerti Imre szĂłrakoztatta a nagyĂŠrdemĹąt. Anyalai Pepes SĂĄndor ĂŠs nĂŠpi zenekara nĂłtĂĄzĂĄsa utĂĄn zĂĄrĂłprogramkĂŠnt a Ghymes kĂśvetkezett, vĂŠgĂźl Ăşjra eleredt az eső... A szervezők nevĂŠben szeretnĂŠnk kĂśszĂśnetet mondani minden egyes rĂŠsztvevőnek, nĂŠzőnek. A rĂŠsztvevőknek azĂŠrt, mert a rossz idő ellenĂŠre is tettĂŠk a „dolgukat“, szĂłrakoztattak. A nĂŠzőknek pedig azĂŠrt, mert kitartottak, ĂŠs az eső ellenĂŠre is a vĂŠgsőkig a tĂŠren voltak.

Városi Művelődési Központ Párkány munkatársai

 
Dneťný deň

Streda, 03.júla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Miloslav
Zajtra má meniny: Prokop

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Jún 2024 > »
N P U S Š P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
« < Júl 2024 > »
N P U S Š P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týŞdeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1