| STUROVO.ORG | Reality Štúrovo | sturovo.sk | Mapa stránky  
HlavnĂŠ menu
Home
E-Sao - E-PeV
Spravodajstvo
NĂĄzory - VĂŠlemĂŠnyek
RegiĂłny - RĂŠgiĂłk
KultĂşra - KultĂşra
Ĺ kolstvo - IskolaĂźgy
Turistika - Turizmus
HistĂłria - TĂśrtĂŠnelem
Ekonomika - PĂŠnzĂźgy
Zahraničie - Külföld
Prechod na Euro
Ĺ port - Sport
ManuĂĄl
Partneri pĂ­ĹĄu
Sme Online
FelvidĂŠk ma
AutorskĂŠ prĂĄva

Publicistické články uverejnené na tomto portáli sú chránené autorským zákonom. Z toho vyplýva, že je neprípustné ani v originálnej podobe, ani v prepise, ani v častiach tieto články uverejniť v iných médiách. Taktiež je neprípustné použiť s komerčným účelom tieto články na ďalšie spracovanie, alebo uložiť články v počítačoch – okrem prípadov súkromného použitia. Na ďalšie použitie článkov je potrebný v každom prípade písomný súhlas vydavateľa!

A portálon felhasznált publicisztikai anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni – a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A cikkek további felhasználására minden esetben a kiadó írásbeli engedélyére van szükség!

A berlini francia hĂ­dőr PDF Tlači E-mail
Hodnotenie / Értékelés: / 0
SlabéVynikajúce 
Pondelok, 03.septembra 2012 - 12:31 hod.
Július elején érkezett és szeptember végén távozik. Csupán három hónap. De addig is alkot, tevékenykedik, kapcsolatokat teremt, „hídőrködik” – teszi a dolgát. Franciaországban született, Berlinben él és mindenfelé dolgozik. 1997-ben diplomázott a düsseldorfi képzőművészeti akadémián. Egyéni és csoportos kiállításai mellett számos, rangos szakmai díjnak is boldog tulajdonosa. 2006-tól rendszeresen tart workshopokat középiskolásoknak. Készít szobrokat, különféle objektumokat és helyspecifikus munkákat, videót, performancet és fotókat. Ő a 23. hídőr, Sandra Riche. - A számomra kijelölt út nem más, mint egy egzisztenciális küldetés, amely lehet művészet vagy bármi más, ami értelmet ad az életnek. Az identitás, a saját identitás keresése mindig viszonyban áll a külső társadalommal, melyet szabályok, előítéletek és tabuk béklyóznak. Ez a történet a másikhoz kötődő kapcsolatról is szól, ahol a csábítás a lehetetlenség utóízével párosul. A kommunikációs hajlamnak azonban soha nem szabad megtorpannia sem a közösség, sem az egyén irányába. Nálam a többértelműség a lényeg. Én a művészetben a tudatos kétértelműségre törekszem, amely az érzékiségre és a játékosságra hivatkozik az erotika elemeivel vegyítve. Az én munkáimat valamiféle meseműfajhoz hasonlítanám, ahol az egymás után sorakozó ablakok kitárásával előbújik egy „régi ruhadarab”. Szeretek mesélni az ismeretlenről, a tudattalanról, valamint a mindennapi életről. Ezek a történetek emlékeztetnek az élet tragikomikus oldalára, a létezésre. Ezek a mesék nem végződnek mindig szelíden. Az én felfogásomban nem léteznek olyan dolgok, mint az ártatlanság, vagy a véletlen. Az első látásra jelentéktelen anekdota vagy személyes történet mind a művész élettapasztalatát gazdagítja, melyet a későbbiekben ösztönösen vagy tudatosan felhasznál a munkája során.
Sandra Riche sokrétű munkásságát híven tükrözik a nemzetközi porondon megszerzett díjai. Franciaországtól kezdve Németországon, Svájcon és Belgiumon át egész Magyarországig (MűvészetMalom, Szentendre) láthatták alkotásait csoportos kiállítások keretében. Egyéni kiállításai színhelyeit olyan városok fémjelzik, mint Berlin, Pforzheim, Basel, Zürich, München, Frankfurt, Weimar, vagy a legutóbb Lübeck. Tervei közt szerepel, hogy szolgálati ideje vége felé Párkányban is bemutatkozzon a nagyközönségnek, a gimnáziumban pedig workshopot tartson a diákoknak. Októbertől aztán ismét várja őt választott hazája, Németország.
JuhĂĄsz Gyula
 
Dneťný deň

Streda, 03.júla 2024
Čas: hodín

Dnes má meniny: Miloslav
Zajtra má meniny: Prokop

KalendĂĄr udalostĂ­
« < Jún 2024 > »
N P U S Š P S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
« < Júl 2024 > »
N P U S Š P S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Očakávané udalosti
NajnovĹĄie sprĂĄvy
Najčítanejšie správy
VyhÄžadĂĄvanie
  HÄžadaĹĽ na strĂĄnke
PrihlĂĄste sa
Počasie

In-počasie
Anketa
Kam sa chystĂĄte tento rok na dovolenku?
 
KurzovĂ˝ lĂ­stok
Počítadlo návštev
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes
mod_vvisit_counterVčera
mod_vvisit_counterTento týŞdeň
mod_vvisit_counterTento mesiac
mod_vvisit_counterCelkom1